Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nada Bosnić ima drugi stan u Zagrebu, a ovaj je devastiran'

None Foto: HZMO 3

U vezi s deložacijom Nade Bosnić iz Zadra oglasio se i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. HZMO u prioćenju, između ostalog, navodi i kako gospođa Bosnić ima stan u Zagrebu

U vezi deložacije Nade Bosnić iz stana u Zadru, iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je vlasnik stana, priopćili su u srijedu kako je riječ o zaštićenoj najmoprimki koja godinama nije plaćala najamninu ni druge troškove, a ima i stan u Zagrebu.

U priopćenju stoji da je HZMO vlasnik stana u Zadru, Ulici bana Jelačića, koji je na temelju Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom od 14. travnja 1998. dan u najam Nadi Bosnić.

Foto: HZMO

"Budući da Bosnić već godinama ne plaća zaštićenu najamninu ni druge troškove, HZMO je 11. travnja 2007. protiv nje podnio tužbu za iseljenje. Općinski sud u Zadru je 27. lipnja 2013. donio pravomoćnu presudu u kojoj se nalaže Nadi Bosnić da iseli iz stana te da ga slobodnog od osoba i stvari preda u posjed i vlasništvo HZMO-a. Bosnić nije dobrovoljno postupila po presudi, stoga je HZMO zatražio donošenje rješenja o ovrsi radi ispražnjenja i predaje stana, koje je i doneseno 21. ožujka 2014", navode iz HZMO-a te dodaju da je na ovršno rješenje Nada Bosnić podnosila žalbe, koje su Rješenjem Županijskog suda u Zadru od 13. ožujka 2017. odbijene kao neosnovane te je donesen zaključak o provedbi ovrhe 18. travnja.

Nada Bosnić je 27. ožujka tražila odgodu ovrhe, ali je Općinski sud u Zadru odbio prijedlog ovršenice te je sudski ovrhovoditelj proveo ovrhu.

Foto: HZMO

U priopćenju se dodaje da zatečeno stanje stana nakon deložacije pokazuje nebrigu za stan koji je u potpunosti devastiran i zahtjeva velika ulaganja kako bi se doveo u stanje potrebno za stanovanje.

Iz HZMO-a također ističu da su u tijeku sudskog postupka došli u posjed pravomoćnog i ovršnog Rješenja o nasljeđivanju Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 10. listopada 2012. prema kojem je nakon smrti izvanbračnog supruga Nada Bosnić jedina nasljednica stana u Zagrebu, površine 60,90 četvornih metara.

Foto: HZMO

"Dakle, gospođa Bosnić ima u vlasništvu stan u Zagrebu, stoga nije bilo prepreka za provedbu ovrhe i predaju stana Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kao vlasniku stana", stoji u priopćenju.

Saborski zastupnik Živog Zida Ivan Pernar upozorio je ranije u srijedu u Saboru na jučerašnju deložaciju Nade Bosnić te zatražio da se njezin status riješi u naredna 24 sata jer će ga, zaprijetio je, sa govornice morati odnijeti. "Iz Zadra je jučer deložirana nakon što je 45 godina živjela u stanu, zbog duga od 13 tisuća kuna, dok je Ivica Todorić 16 milijardi kuna duga stvorio prema dobavljačima, živi u dvorcu i ima batlera i portira, a gospođa Bosnić je završila na ulici. Je li to normalno?", upitao je Pernar u Saboru nakon stanke koju je zatražio. 

Komentari (96)
  • Eto komentatori.Bitno je bilo da ste klapali sa svojim komentarima a novinarcici gluposti pisali kako je jadna zena izbacena na ulicu.Eto pa vi udomite tu smrdu

    19. 4. 2017,   20:09
  • pogled na ove tri slike sve govori kakva je žena to koristila taj stan !!

    19. 4. 2017,   19:49
  • Zaboravili ste napisati da je žena služila zatvorsku kaznu zbog napada nožem na socijalnu radnicu, kao i na staricu u toj zgradi. Za takve se Pernar bori!

    19. 4. 2017,   21:54