Obavijesti

News

Komentari 35

'Nadam se da će Oreškoviću ekonomija biti najvažnija tema'

'Nadam se da će Oreškoviću ekonomija biti najvažnija tema'
1

Jakovčić je rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme

VIDEO

IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić izrazio je u utorak nadu da će novi mandatar Tihomir Orešković, s obzirom na njegov životopis i prioritete koje navodi, biti usmjeren na ekonomske mjere kao "prioritet nad prioritetima", istaknuvši da mu kao zastupnik u Europskom parlamentu stoji na raspolaganju. 

Na druženju s građanima u Puli, Jakovčić je novinarima rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme jer je to prioritet nad prioritetima".

- Kao europski zastupnik stojim mu na raspolaganju. Smatram kako je iznimno važno da jadransko-jonska strategija bude jedan od prioriteta razvoja buduće vlade - poručio je. 

Jakovčić je rekao kako je 2015. za Europljane bila izazovna i iznimno teška godina, koja je počela napadom na pariški list "Charlie Hebdo" te, kako je rekao, na neki način i završava terorističkim napadima u Parizu, u kojima je sredinom studenoga poginulo oko 130 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ova je godina uistinu za Europu bila jako teška. Imali smo grčku i imigrantsku krizu, no siguran sam da danas još uvijek nema boljeg kontinenta za život. Upravo tu činjenicu moramo uspjeti zadržati i idućih godina, baš kao i sve one vrijednosti koje Europa dijeli već desetljećima - kazao je Jakovčić. 

Očekuje da će Europa u idućoj godini imati one izvore sredstava koji su bitni za njezin rast. 

- Vjerujem da će se usprkos svim političkim i ekonomskim izazovima, uz sve ono što se planira s Europskom investicijskom bankom te Bankom za obnovu i razvoj, kao i s novim Junckerovim fondom, u idućoj godini europskom gospodarstvu omogućiti uzlet i rast. Da bi se napokon osjetio oporavak nakon krize koja još uvijek u mnogim zemljama prisutna i stvara velike probleme, ali i političke posljedice koje se vide po izbornim rezultatima u pojedinim državama - rekao je. 

Osvrnuo se i na žilet žicu na granici sa Slovenijom u Istri, ocijenivši je kao veliko prokletstvo u Istri i veliku nesreću za Istrijane. Podsjetio je kako je osobno uputio prosvjedno pismo slovenskom premijeru Miri Ceraru, koje je "odlično odjeknulo u Sloveniji", a zbog čega je, kaže, dobio veliku potporu slovenskih građana.

- Nakon ovih blagdana želim razmotriti utemeljenost ovoga što se čini na području Bujštine, s obzirom da Slovenija, Hrvatska i Italija imaju zajednički međunarodni sporazum koji se tiče odnosa između teritorija na području zone 'B' te vidjeti postoje li temelji da se taj problem postavljanja žice internacionalizira - poručio je Jakovčić. Sramotnim je ocijenio odgovor slovenskog premijera na njegovo pismo, jer "stvara insinuacije da su migranti trebali navodno proći preko teritorija Istre da bi ušli u Europsku uniju".

- To zaista dokazuje da je čovjek izgubio argumente u odnosu na ono što, nažalost, čini po pitanju postavljanja žice. Pokušat ću internacionalizirati problem i skinutu tu žicu, barem na području bivše zone B - istaknuo je Jakovčić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a