Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju zbog komotnih roditelja

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 6

Djeca se ne rađaju, ali ne zato što roditelji nemaju novca, najčešće ne zbog toga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu, rekao je đakovečko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

U Aljmašu na istoku Hrvatske tradicionalno se na blagdan Velike Gospe okupio velik broj vjernika. Ovo poznato marijansko svetište u Erdutu godišnje posjeti i do 100 tisuća ljudi. 

Misu povodom Velike Gospe držao je nadbiskup Đuro Hranić koji je tijekom propovijedi za lošu demografsku sliku Hrvatske okrivio - komotne roditelje.

- Djeca se ne rađaju, ali ne zato što roditelji nemaju novca, najčešće ne zbog toga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu - rekao je đakovečko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Prošle godine Đuro Hranić u đakovačkom Nadbiskupskom domu organizirao je susret s novinarima slavonskih redakcija. Tada je rekao kako je svjestan da su ljudi homoseksualnih sklonosti diskriminirani i da mu je neprihvatljivo da netko trpi nasilje ako ima takve sklonosti, ali i da to nasilje može razumjeti ako svoje sklonosti prakticira u javnosti i izaziva tu istu javnost.

Nakon toga je netko protiv njega podnio kaznenu prijavu javnog poticanja na mržnju.

Tema: Hrvatska

Komentari (127)
  • Nisu komotni nego razumni i odgovorni, ne žele štancati djecu jer nisu ni svoje živote sredili. Svaka budala može dijete napraviti, ali treba od tog djeteta stvoriti čovjeka. A ovi koji ih izbacuju kao na traci i žive na socijali nisi komotni...?

    15. 8. 2019,   14:12
  • Nije istina!! Evo nas primjer- imamo dvoje djece. Vrtic za njih dvoje i gimnastika mjesecno nas kosta 1500 kuna a nismo ih ni nahranili, obukli ni rezije platili!!! Pa ti imaj djecu...

    15. 8. 2019,   14:06
  • Još jedan koji prodaje pamet

    15. 8. 2019,   14:01