Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nadbiskup primio Ninu Kuluz: 'Odluke suda legitimne, ali...'

None Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija

Odluke sudova su legitimne, ali nikada se ne smije prestati tražiti ono što je najbolje za svakog pojedinca, a u ovom slučaju maloljetno dijete, rekao je nadbiskup Marin Barišić

Ninu Kuluz, majku osmogodišnjeg dječaka Cesarea, koji bi joj u srijedu na temelju pravomoćne sudske odluke ovrhom trebao biti oduzet i predan ocu Talijanu Alessandru Avenatiju, u ponedjeljak je u Nadbiskupskom ordinarijatu primio nadbiskup Marin Barišić koji ju je podržao da koristi sva legitimna sredstva za dobrobit dječaka, priopćila je Nadbiskupija.

Nina Kuluz je, stoji u priopćenju, nadbiskupa upoznala sa situacijom koja teško pogađa nju i njezino dijete, a mnogi su joj se pridružili u legitimnoj borbi za njezina prava i prava njezinoga sina.

TOP 3 VIJESTI Ovrha nad Cesareom u srijedu: 'Ne mogu ostaviti svoje dijete'

Nadbiskup je izrazio svoje suosjećanje i blizinu s Kuluz. Podsjetio je na važnost roditelja u odgoju djece i nezamjenjivu ulogu majke koja je po svojoj naravi temelj zdravog i cjelovitog rasta djeteta. Potvrdio je nadbiskup i da ova godina, koja je u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji proglašena godinom majke i majčinstva, pokazuje koliko su majke ranjive u društvu te koliko su zbog njihove ranjenosti ranjena i njihova djeca. 

NE ODUSTAJU Spremaju prosvjed: Nova ovrha nad malim Cesareom 7. veljače

"Iako živimo u društvu koje se želi zvati humanim, ipak se primjećuje još mnogo nepravde i bešćutnosti, a nažalost posljedice najviše trpe djeca. Baš djeca moraju uživati najveću moguću skrb i zaštitu kako vlastitih roditelja tako i države i društva, Crkve i udruga te svakog pojedinca. Odluke sudova su legitimne, ali nikada se ne smije prestati tražiti ono što je najbolje za svakog pojedinca, a u ovom slučaju maloljetno dijete", navodi se u priopćenju.

Dodaje se  kako je nadbiskup Barišić podržao Ninu Kuluz i sve koji joj daju podršku da koriste sva legitimna sredstva, a za dobrobit njezinoga sina.

Već duže vremena traje proces na različitim razinama u kojem se ona bori za svoga maloljetnog sina Cesarea koji prema sudskim odlukama mora otići kod svoga oca u Italiju.

 

Komentari (33)
  • Ljut sam kad ovih dana čitam o toj tobože, gospođi, koja ne da ocu da viđa svoje dijete, koja je to dijete otela, a sad se prikazuje nekakvom žrtvom. Sa svojim kriminalnim radnjama je upropastila djetinjstvo nevinom djetetu. I još je biskup prima.

    5. 2. 2018,   14:20
  • A zasto dite ne bi bilo predano ocu? Sto je ova zamislila da more kontra suda I pravo samo zato sto je zena? Ditetu bi najbolje bilo da ga ostavite na miru. Svakih par dana ga razvlacite po novinama samo da bi dokoni kvazi novinarcici imali sto pisati

    5. 2. 2018,   14:13
  • Od srca želim malom cezaru da uspješno otputuje k tati u italiju jer ovdje nije zdrava klima.a mamica može uvijek doć u posjetu.

    5. 2. 2018,   14:07