Obavijesti

News

Komentari 30

Nadzorne kamere snimile su mladića koji je pobio 12 djece

Nadzorne kamere snimile su mladića koji je pobio 12 djece
12

Policija istražuje Wellingtona Menzes de Oliveira (23) iz Brazila koji je u četvrtak ujutro pobio 12 djece u svojoj bivšoj školi. Prije masakra je uništio svoj kompjuter

VIDEO

Nove fotografije i snimke masakra u školi u Rio de Janeiru procurile su u javnost. Snimka nadzornih kamera prikazuje trenutke u školi prije nego je Wellington Menzes de Oliveira (23) ušao te počeo pucati po djeci. Kako navode brazilski mediji, djeca su bila na hodniku kada je ubojica došao u školu. Fotografije prikazuju i roditelje koji su u panici u školu došli potražiti svoju djecu. 

- Vijest o masakru se brzo proširila, a mi roditelji smo se međusobno čuli te smo brzo stigli u školu vidjeti jesu li naša djeca u redu - rekla je majka jednog učenika.

Lokalne vlasti su izvijestile kako su u bolnici zadržali 11 djece, od 22 ozlijeđenih, prenosi Globo. U četvrtak navečer grupa djece došla je u školu, gdje su ostavili cvijeće ubijenim prijateljima. Molili su za njih, palili svijeće te su nekima napisali i pismo. 

Uništio kompjuter prije odlaska u školu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je izvijestila kako su nakon tragedije u školi pretražili kuću u kojoj je stanovao mladić. Zaključili su kako je sve pomno planirao, a kompjuter je zapalio jer je navodno želio sakriti tragove planiranja masakra. Istražitelje zanima zašto je mladić, koji nikada nije imao problema s policijom niti je poznat po ikakvom kriminalu, pobio 12 djece u školi u koju je i sam išao. Još istražuju i kako je došao do dva pištolja s kojima je pucao po djeci. 

Nikada nije bio agresivan

Prema trenutačnim informacijama, Wellington nikada nije imao problema ni u školi te je bio uzoran učenik. Njegovi poznanici i susjedi su rekli kako je bio povučen, a nakon što se prije osam mjeseci preselio na novu adresu nije imao prijatelja. Poznanici su istaknuli kako Wellington nikada prema nikome nije bio agresivan. Policija intenzivno istražuje slučaj kako bi došli do zaključka zašto je mladić pucao u djecu. 

Wellingon je, podsjetimo, u četvrtak ujutro ušao u osnovnu školu u Rio de Janeiru te je počeo pucati. Ubio je 12 djece, a 22 ih je ranio. Policija mu je pucala u nogu te su ga pokušali onesposobiti, a on si je pucao u glavu. Bio je naoružan s dva pištolja. Mladić je inače ostavio i oproštajno pismo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag