Obavijesti

News

Komentari 178

Naglo prekinuli Sabor: 'Neka nas straža sad sve iznosi van!'

Naglo prekinuli Sabor: 'Neka nas straža sad sve iznosi van!'
1

Oporba je, nakon niza neuvaženih pritužbi, odlučila bez reda i dozvole izlaziti na saborsku govornicu, zbog čega je predsjedavajući Željko Reiner prvo prekinuo sjednicu na 10 minuta, a onda i potpuno za danas

VIDEO

Saborska sjednica je naglo prekinuta u srijedu nakon što je oporba počela prosvjedovati što se, zbog prebrzo raspravljenog rasporeda zakona, planira nastaviti sa Zakonom o poljoprivredi koji je na dnevnom redu trebao biti tek sutra. 

Oporba je, nakon niza neuvaženih pritužbi, odlučila bez reda i dozvole izlaziti na saborsku govornicu, zbog čega je predsjedavajući Željko Reiner prvo prekinuo sjednicu na 10 minuta, a onda i potpuno za danas. 

Mostov Nikola Grmoja prigovorio je da su se zastupnici pripremali sutra za raspravu o Zakonu o poljoprivredu, te kako nisu oni krivi što je planirani raspored za danas prerano odrađen jer je većina oporbe danas zbog, kako kažu, nedemokratskih metoda HDZ- a odlučila bojkotirati raspravu o osnivanju Državnog inspektorata, piše Večernji list. 

- Prekinimo sjednicu - vikao je Miro Bulj, a Reiner je pokušavao objasniti da je zakon bio na rasporedu za ovaj tjedan te da nije problem ako se raspravi malo ranije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Povrijeđeno je nepisano pravilo da se najavljuju točke kada će biti. Mi smo tu najavu dobili prošlog tjedna i kolege su se pripremili za raspravu za sutra. To je nekorektno i nedemokratski prema kolegama zastupnicima - prigovorio je i SDP-ov Domagoj Hajduković, no Reiner mu je uzvratio kako je i sam rekao da ovo nije povreda poslovnika već nepisano pravilo. 

- Ne vidim zašto toliko činite probleme - dodao je Reiner, a Bulj je izišao pred govornicu bez da mu je predsjedavajući dao riječ, pa zaradio opomenu s oduzimanjem riječi. Isto je napravio i Grmoja, pa opet Bulj, a Reiner je zatražio da se sjednica prekine i da straža odvede Bulja iz sabornice. Netko iz redova HDZ-ovaca je tada dobacio Bulju “Čobane, a on je uzvratio da je na to ponosan. 

Tada je desetak oporbenih zastupnika koji su bili u dvorani okružilo govornicu - Mostovi Nikola Grmoja, Miro Bulj, Tomislav Panenić, Robert Podolnjak, SDP-ovi Arsen Bauk, Domagoj Hajduković i Saša Đujić, HSS-ovci Željko Lenart, Davor Vlaović i Mladen Madjer te Branimir Bunjac iz Živog zida te poručili “Neka nas straža sve sada nosi”, pa je sjednica prekinuta. Oporba je prigovorila što im se nezavisni Tomislav Žagar i Marko Vučetić nisu pridružili.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.