Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nagodinu besplatni udžbenici i za srednjoškolce u Hrvatskoj'

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će sljedeće godine Hrvatskom saboru predložiti uvođenje besplatnih udžbenika za srednjoškolce u Hrvatskoj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u četvrtak da je 'priču oko besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj završio' te najavio da će iduće godine predložiti Hrvatskom saboru besplatne udžbenike za srednjoškolce u Hrvatskoj, a odmah iza Nove godine predložit će i zagrebački model aktivne demografske populacijske politike, uključujući i roditelja-odgajatelja.

Gradonačelnika Bandića novinari su na Trgu bana Jelačića gdje je predstavio Advent u Zagrebu pitali što kaže na optužbe predsjednika Narodne stranke - Reformista Radimira Čačića da je njegov zahtjev za besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce pogodovanje nakladnicima i da to već radi u Zagrebu.

Zagreb: Gradonačelnik Bandić o sigurnosti u gradu UZEO OD POREZNIH OBVEZNIKA U samo jednom danu: Bandić Crkvi dao više od 2,5 mil. kuna

- Čačić što više govori, to je bolje. I dobro on trguje sa svojim jednim zastupnikom, dosta mu dobro ide - odgovorio je Bandić.

Kojih analiza?

Na pitanje koji je to model za besplatne udžbenike za osnovnoškolce i koliko će on koštati, zagrebački gradonačelnik poručio je da je 'tu priču završio', a na pitanje je li neozbiljno da će udžbenici za osnovnoškolce biti besplatni bez ikakvih napravljenih analiza, uzvratio je pitanjem: 'Kojih analiza?'.

Zagreb: Gradonačelnik na Trgu najavio besplatan prijevoz i paljenje prve adventske svijeće BANDIĆ NAJAVIO: 'Ovogodišnji Advent u Zagrebu bit će još bolji od prošla tri'

- Znate zašto to nije dobro - što je Bandić predložio i što 15 godina u Zagrebu to djeca imaju. Pa molim vas, to ne treba biti privilegij samo osnovnoškolaca u Zagrebu, da imaju besplatne udžbenike, to trebaju imati sva djeca u Hrvatskoj. Ustavom je zajamčeno osmogodišnje školovanje. Nisam sretan kad dođem u bilo koji kutak Hrvatske i kad me pitaju: Kad ćeš doći da imamo besplatne udžbenike?. Pa to je smiješno, da su oni jadni, ljubomorni. Oni bi sve dali da je to njihova ideja. Evo, ja se odričem svoje ideje, samo neka djeca imaju besplatne udžbenike. Neka bude svih zastupnika, osim Bandića, samo neka iduće godine kad dođu klinci u 2019./ 2020. školsku godinu da ih dočekaju na klupicama besplatni udžbenici kao u Zagrebu osnovnoškolce - rekao je Bandić.

Predizborna kampanja?

Najavio je da će iduće godine to predložiti i Hrvatskom saboru i za srednjoškolce u Hrvatskoj, a odmah iza Nove godine i model zagrebački aktivne demografske populacijske politike, uključujući i roditelja-odgajatelja. da bolje uče i da možemo konkurirati u Europi u znanju.

trava TOMISLAV KLAUŠKI Počasni doktorat Bandiću još jedna stepenica do Pantovčaka

Poručio je i da mu ne trebaju nikakve 'fotelje' već hoće pomoći ljudima da bolje uče i da Hrvatska može u znanju konkurirati u Europi.

Neka se drugi bore za fotelje, dodao je, a na pitanje znači li to da se neće kandidirati za predsjednika Republike, odgovorio je: 'Pustite to, sve u svoje vrijeme'. 

Komentari (57)
  • Ovaj se Harambaša sprema za izbore na nivou države, oćito!

    29. 11. 2018,   21:16
  • Vođa mafije u Zagrebu.

    29. 11. 2018,   21:30
  • izbori 2020. ebo milu divnu

    29. 11. 2018,   22:32