Obavijesti

News

Komentari 23

Najavili i treći prosvjed protiv Bandića: 'Dosta je otimačine'

Najavili i treći prosvjed protiv Bandića: 'Dosta je otimačine'
5

Istaknuli su da prosvjed organiziraju jer gradonačelnik Bandić "za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se guše u smeću čiji odvoz još i poskupljuje"

VIDEO

Inicijativa "Zagreb te zove" i udruge "Siget", "Zelena akcija" i "Pravo na grad" najavile su novi prosvjed protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Dosta je!" koji će se održati u subotu, 1. veljače u 16 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Veliki prosvjed protiv, kako kažu, "Bandićeve otimačine" treći je u nizu, a nakon dva prosvjeda "Odstupi!" i "Kriv si!", koji su održani dvije subote tijekom izborne šutnje u sklopu predsjedničkih izbora, prosvjednici će gradonačelniku Bandiću ovaj put poručiti: "Dosta je!"

"Ne želimo da Bandić za svoje ortake čuva vrijedna gradska zemljišta"

Zagreb: Na glavnom Trgu održan prosvjed protiv gradonačelnika Bandića

U organizaciji prosvjeda ovaj put su i udruga za zaštitu okoliša "Zelena akcija" i "Pravo na grad", udruga koja djeluje protiv privatizacije i prekomjerne ekonomske eksploatacije javnih i zajedničkih dobara te prostora.

Istaknuli su da prosvjed organiziraju jer gradonačelnik Bandić "za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se guše u smeću čiji odvoz još i poskupljuje".

Smatraju i da bi Bandićeva moć u Zagrebu bila znatno manja da nema čvrstu potporu HDZ-a u Gradskoj skupštini. "Premijer Andrej Plenković odlučio se vezati pupčanom vrpcom s Uskokovim optuženikom i jasno je da snosi punu odgovornost za šikaniranje stanovnika Zagreba koje provodi Bandić", ocijenili su.

Za prosvjed su odabrali 1. veljače jer će nekoliko dana posije Gradska skupština odlučivati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP), koji donosi mnoge problematične izmjene, na koje je stiglo više od 30.000 primjedaba građana koje su odbijene.

Bandić ponovno manipulira

Zagreb: Na glavnom Trgu održan prosvjed protiv gradonačelnika Bandića

Prosvjednici će od zastupnika u Gradskoj skupštini tražiti da se napokon odupru Bandiću i njegovoj politici koja uništava Zagreb, a prvi korak prema tome je glasanje protiv "štetnog GUP-a".

"Treba nam GUP koji se suočava s posljedicama klimatskih promjena, koji daje odgovor na gorući problem nedostatka priuštivog stanovanja, koji napokon nudi rješenje za kaos u gospodarenju otpadom te donosi red i rješava probleme koje je Bandić stvorio", istaknuli su organizatori prosvjeda.

Na dan prosvjeda, 1. veljače počinje i novi sustav naplate odvoza otpada, kad će kućanstva dobiti i veće račune.

"Takva Bandićeva pljačka je vrhunac bahatosti jer će računi, umjesto da pojeftine onima koji otpad odvajaju, znatno poskupjeti svima. Njegova nedavna izjava kako će u travnju ipak malo spustiti cijene samo je loša manipulacija jer će stanovnici Zagreba i dalje imati višestruko veće račune nego do sada", ustvrdili su.

Organizatori su najavili da će prosvjed svojim nastupom poduprijeti i nekoliko glazbenika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor