Obavijesti

News

Komentari 2

Najavili su obilne kiše u BiH: 'Mogle bi nas pogoditi poplave'

Agencija za vodno područje Save ranije tijekom dana je upozorila kako se od početka idućeg tjedna može očekivati povećanje vodostaja ne većini rijeka, a posebice na Uni, Sani, Bosni te njihovim pritocima

VIDEO

Sve službe u Bosni i Hercegovini zadužene za zaštitu i spašavanje stavljene su u petak u stanje pripravnosti zbog opasnosti od poplava koje bi tu zemlju mogle zahvatiti idućeg tjedna, kada se očekuju velike oborine, potvrdilo je tijekom dana Ministarstvo sigurnosti BiH.

- Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zatražilo je punu pripravnost u slučaju da bude potrebe za angažiranjem dodatnih snaga za pružanje pomoći službama civilne zaštite. Obavijest je upućena i  Ministarstvu obrane BiH ukoliko se ukaže potreba za angažiranje letjelica i pripadnika oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na izvanredne situacije Europske komisije, u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć - stoji u priopćenju dostavljenom lokalnim medijima.

Agencija za vodno područje Save ranije tijekom dana je upozorila kako se od početka idućeg tjedna može očekivati povećanje vodostaja ne većini rijeka, a posebice na Uni, Sani, Bosni te njihovim pritocima.

- Vrh vodnih valova prognozira se u ponedjeljak, 13. svibnja za rijeku Unu te utorak, 14. svibnja za rijeke Sanu i Bosnu - naveli su iz ove agencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Agencija je pozvala na povećani oprez stanovništva i uprava tvrtki uz rijeke te poduzimanje aktivnosti koje bi smanjile štetu ukoliko dođe do izlijevanja vode iz korita.

U Sektoru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH tijekom dana je održan izvanredni sastanak na kojemu je zatražena pojačana razmjena informacija s drugim nadležnim institucijama u BiH, u cilju praćenja situacije na terenu i pripreme pravovremenog odgovora, kao i rad Operativno-komunikacijskog centra BiH 11, koji je pripravan u slučaju zahtjeva s terena izvršiti nužnu koordinaciju u slanju pomoći ugroženim područjima.

Metorolozi su pojačane oborine prognozirali za BiH od 12. do 17. svibnja.

U svibnju 2014. godine BiH su pogodile katastrofalne poplave koje su posebice pogodile središnje i sjeverne dijelove zemlje pa vlasti strahuju od ponavljanja sličnog scenarija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag