Obavijesti

News

Komentari 13

Najavili su vraćanje ukinutih željezničkih linija iz Bjelovara

Najavili su vraćanje ukinutih željezničkih linija iz Bjelovara
3

Nakon što je ukinuto je 12 od 16 direktnih vlakova od Virovitice i  Bjelovara prema Zagrebu i obrnuto, krenulo se s peticijom koju je potpisalo više od 4000 građana

VIDEO

Postoji realna opcija da se Bjelovar izvuče iz prometne izoliranosti u koju je 'upao' koncem prošlogodišnjeg prosinca kojim je doveden u tu situaciju novim Voznim redom HŽ-a, čulo se na konferenciji za tisak održanom u srijedu u uredu bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca, i saborskog zastupnika Daria Hrebaka.

Nakon što je ukinuto je 12 od 16 direktnih vlakova od Virovitice i  Bjelovara prema Zagrebu i obrnuto, krenulo se s peticijom koju je potpisalo više od 4000 građana, a ujedno je počelo lobiranje da se Bjelovaru, a time i Virovitici vrate linije koje su do tada imali, jer je broj putnika povećan za sedam puta i nije postojala nikakva logika da se poduzmu koraci kojim je Bjelovar vraćen na prometnu marginu.

Razgovor u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture dao nadu u pozitivno razrješenje problema. Nakon upućenih dopisa resornom ministarstvu na inicijativu saborskog zastupnika Daria Hrebaka i gradonačelnika Grada Bjelovara Antuna Korušeca u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je sastanak s pomoćnikom ministra Uprave cestovnog i željezničkog prometa i infrastrukture Alenom Gospočićem, načelnicom sektora Uprave cestovnog i željezničkog prometa i infrastrukture Snježanom Josipović i članovima Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Tema je dakle bila vraćanje izravnih vlakova na relaciji Bjelovar – Zagreb – Bjelovar, ukinutih sredinom prosinca prošle godine. Saborski zastupnik Dario Hrebak i gradonačelnik Antun Korušec sastanak su ocijenili jako dobrim. Uspjeli su dogovoriti dvije konkretne stvari, kazao je Korušec -  prvo je odmah jučer sa sastanka intervenirano u vozni red. Vlak koji je dolazio u Zagreb u 6:20, koji su uglavnom koristili radnici krenut će iz Bjelovara nešto ranije, nekih 15-tak minuta kako bi putnici u Zagreb stigli iza 5,30 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- Dogovor je da HŽ Putnički prijevoz Gradu Bjelovaru, do 18. ožujka, dostavi prijedlog. Nakon toga će se u Bjelovaru održati sastanak, na kojemu će se pokušati iznaći najbolje rješenje o uvođenju novih linija brzih vlakova ili direktnih vlakova. Postoji mogućnost da se ne vrati stari vozni red ili sve ukinute linije, ali inzistirati ćemo da se uz veći broj linija poveća i komfor posebice u vlakovima koji će direktno voziti u Zagreb -  pojasnio je Hrebak. Obrazlažući razloge traženja većeg broja parova vlakova koji bi Bjelovar povezale s metropolom, kao argument je navedeno da Bjelovar zaslužuje da bude u istoj ravni s Koprivnicom ili Varaždinom. Jer je Bjelovar grad sa preko 40 tisuća stanovnika i građani Bjelovara, zaslužuju jednako pravni tretman kada je u pitanju prometna povezanost kao i drugi gradovi iste veličine i gospodarskog značaja.  


Što se pak tiče   brze   ceste   o   kojoj   je   također   bilo   riječi   na   sastanku   u Ministarstvu,   za   dio   prema   Farkaševcu sredstva   su   osigurana   u   državnom proračunu, ali su izvođači radova u velikoj financijskoj krizi pa je nastao zastoj. Nova obećanja glase kako će se pravna zavrzlama riješiti do kraja  godine  i   u konkretne radove krenuti 2017.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1