Obavijesti

News

Komentari 72

Najavio povećanje, ali nije htio otkriti koje trošarine idu gore

Najavio povećanje, ali nije htio otkriti koje trošarine idu gore
1

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nakon saborskog aktualca nije želio otkriti koje će se trošarine povećati kako bi se zadovoljili zahtjevi EK o dodatnim uštedama

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nakon saborskog aktualca nije želio otkriti koje će se trošarine povećati kako bi se zadovoljili zahtjevi EK o dodatnim uštedama. Jasan je da povećanja poreza neće biti kao ni kresanja plaća, mirovina i socijalnih davanja. 

- Morat ćemo neke naknade, a vjerojatno će biti riječi i o korekciji trošarina. Drugo je područje rezanja troškova koje smo već najavili značajna rekonstrukcija sustava agencija i njihovih troškova. Tu će biti nekih mjera vezanih za sama javna poduzeća odnosno popravljanje njihove bilance. Bit će tu još mjera na materijalnim troškovima možda nešto malo na subvencijama. U sljedeća dva tri dana ćemo preciznije definirati te mjere. Ono što je zahtjev EK prema Vladi, ušteda 0,4 posto BDP-a, mislim da mi možemo zadovoljiti taj kriterij uz nacionalni plan reformi koji je doveden u finalnu fazu - rekao je.

 Na pitanje koliko će se mjere ušteda koje Vlada planira odraziti na standard građana, Grčić poručuje:

- Naše zalaganje i sve naše aktivnosti, dugotrajni pregovori s EK oko svakog zahvata i mjere idu u smjeru da ne opteretimo građane. Mi ćemo se i dalje maksimalno truditi da izbjegnemo dodatna značajnija opterećenja građana posebno onih koji direktno u sektoru socijale i mirovina ovise o proračunu - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirao je i upozorenje guvernera HNB-a Borisa Vujčića da bi krediti u eurima mogli rasti. Upitan boji li se toga te kakve bi to posljedice moglo imati za gospodarstvo, odgovara: 

- Priča o tome da je Euribor na povijesno niskim razinama to je jasno. Za građane da pojasnimo riječ je o parametrima koji se koriste za utvrđivanje kamatnih stopa koji su varijabilni. Treba računati da ako su sada na povijesno niskoj razini da u nekoj budućnosti, a teško je procijeniti u kojoj, bi ti parametri mogli rasti, a time i kamatne stope. U tom smislu je guverner u potpunosti u pravu. Međutim, svatko preuzima svoj dio rizika kad se zadužuje pa čak i država. Svi koji se zadužuju moraju biti oprezni i znati da jednog dana to može utjecati i na porast kamata sve ovisno o odnosu ponude i potražnje na financijskom tržištu i ukupnih kretanja - izjavio je. 

Na pitanje je li Ivo Josipović ukrao slogan SDP-u s obzirom da bi se njegova stranka trebala zvati "Naprijed Hrvatska" s obzirom da na slogan vladajuće stranke koji se temelji na riječi "naprijed".

- Ne bih ulazio u tu priču. Mislim da svakim danom i tjednom se građani osvjedočuju da je ova Vlada u tri godine stvorila uvijete da krenemo naprijed i to je naša glavna poruka. Mi sa rezultatima ulazimo u buduće izbore i naša strategija je bazirati kompletnu pripreme za izbore bazirati na rezultatima koje postižemo, a oni su jako jako vidljivi - rekao je Grčić koji je uvjeren da građani uviđaju rezultate "mukotrpnog rada" koji je počeo davati rezultate krajem prošle godine i da se pozitivni trendovi nastavljaju u 2015. 

Šuker: Te su mjere pomalo smiješne

Za Ivana Šukera (HDZ) mjere štednje o kojima se priča kako bi se zadovoljili zahtjevi EK su pomalo smiješne. Pita se i kome je trebao igrokaz o smanjenu deficita te je poručio da je to jedna neodgovornost vladajućih koji su koristili metodologiju kojoj se to nije radilo. 

- Ako igrate nogomet onda igrate po tim pravilima, a ne pravilima za ragbi - rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.