Obavijesti

News

Komentari 3

Najavljen remont Zračne luke Zadar, vrijedan 500 mil. kuna

Najavljen remont Zračne luke Zadar, vrijedan 500 mil. kuna
6

Važnost ove zračne luke je jako velika, to je strateški projekt budući da luka već ima oko 700.000 putnika. Ove godine slavimo i 50 godina njezina postojanja, izjavio je Butković

VIDEO

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar obrane Damir Krstičević potpisali su u četvrtak sa Zračnom lukom Zadar tripartitni sporazum o izgradnji i rekonstrukciji operativnih površina te zračne luke vrijedan ukupno oko 500 milijuna kuna.

- Važnost ove zračne luke je jako velika, to je strateški projekt budući da luka već ima oko 700.000 putnika. Ove godine slavimo i 50 godina njezina postojanja - rekao je Butković istaknuvši kako je sporazum neophodan za daljnji razvoj Zračne luke Zadar.

Sporazumom, dodao je, međusobno je dogovorena zajednička priprema projekta i rješavanje imovinsko-pravnih obveza.

Projekt je ukupno vrijedan oko 500 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju postojeće uzletno-sletne staze, dogradnju staze od 700 metara i rekonstrukciju i dogradnju zgrade putničkog terminala, kazao je Butković.

- Ovo je veliki korak za Zadar i Zadarsku županiju i ukupno gospodarstvo i drago mi je da Hrvatska vojska kao partner sudjeluje u ovom projektu - poručio je ministar Krstičević .

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić izvijestio je kako je dosad napravljen glavni projekt za stajanku, ishođena lokacijska dozvola što se tiče vojnog dijela piste i napravljen parcelacijski elaborat, a slijede ugovorni odnosi između Ministarstva obrane i Zračne luke kako bi se definirali daljnji koraci i način reguliranja imovinsko - pravnih odnosa.

Svečanom potpisivanju sporazuma prisustvovao je i premijer Andrej Plenković.

Na novinarski upit ministar Krstičević komentirao je i izjavu američkog veleposlanika Roberta Kohorsta o suradnji Hrvatske i SAD-a oko kupnje borbenih aviona.

- SAD su ključan strateški partner u obrani i sigurnosti, imamo dobre odnose, razgovaramo sa svim zainteresiranim stranama i kad izanaliziramo cijelu situaciju iz prvog koraka idemo na drugi korak - kazao je Krastičević.

Ponovio je da je Vlada odlučna u namjeri zadržavanja sposobnosti borbenog zrakoplovstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa