Obavijesti

News

Komentari 43

Najavljen skup podrške Matku Škalameri ispred zatvora...

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom

VIDEO

U znak podrške Matku Škalameri, osumnjičenom da je zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje i tjelesno napao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića lakše ga ozlijedivši, u srijedu u 19,30 sati pred zgradom zatvora u Rijeci održat će se prosvjed građana.

Na društvenim mrežama i u komentarima na novinske tekstove, od objave informacije da je osumnjičeni Škalamera, u velikoj većini mu se također iskazuje podrška, učestalo uz nevjericu da je on mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret.   

HGSS-ovci brane kolegu koji je uhićen zbog napada na starca
HGSS-ovci brane kolegu koji je uhićen zbog napada na starca

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš "Škala" je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja", stoji u pozivu na skup. 

S obzirom na to da je Matko Škalamera istaknuti član stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Rijeci i jedan od njezinih utemeljitelja, HGSS se oglasio na svom facebook profilu.

Član GSS-a je prijetio i napao srpskog povratnika kod Rijeke?
Član GSS-a je prijetio i napao srpskog povratnika kod Rijeke?

"Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe" te mu je pružena apsolutna podrška kao prije svega našem prijatelju te vrhunskom gorskom spašavatelju", stoji u objavi HGSS-a.

U objavi HGSS navodi se da njihovi članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. "Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo", istaknuto je.

Matka Škalameru policija sumnjiči za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjaku zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad zbog kojeg je 70-godišnjak lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija, sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati, zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Kako je Škalamera državni službenik, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, udaljit će ga se iz službe, izvijestila je policija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti