Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najblještavije 'zone bogataša': Evo gdje kockaju svi milijarderi

None Foto: 24sata Video 5

U većini država svijeta postoje mjesta u kojima je potpuno ozakonjeno kockanje. Najpoznatija kockarska meka i dalje je Las Vegas u SAD-u. No, Makao mu je sve bliže...

Samo u posljednjih šest mjeseci zarada kockarnica u Las Vegasu (Nevada, SAD) dosegla je gotovo deset milijardi dolara. Koliko god to zvučalo puno, u zadnjih nekoliko godina zarada kockarnica Las Vegasu u stalnom je padu. S druge strane Pacifika, u bivšoj portugalskoj koloniji u Kini - Makau, situacija je malo drugačija.

Foto: 24sata Video

Kockarnice ondje su u 2007. godini zaradile 10,8 milijardi američkih dolara. Taj se broj u 2013. godini učetverostručio, odnosno zaradili su 45,27 milijardi američkih dolara. Ipak, i njih je uhvatila "kriza", pa su tako u 2015. zaradili "tek" 28,33 milijarde.

POGLEDAJTE VIDEO: Kasina poput Bellagija ili MGM Granda imaju kultan status

Najveći dio "kolača" ostvaruje tzv. The Strip, odnosno aleja najvećih i najpoznatijih kockarnica Las Vegasa. Luxor, Bellagio, Excalibur ili MGM Grand samo su neka od najpoznatijih naziva u "svijetu kocke". MGM i Wynn kasina imaju svoje inačice i u Makau.

Foto: 24sata Video

POGLEDAJTE VIDEO: Makao je novi kockarski fenomen

Iako je Atlantic City (New Jersey, SAD) krajem sedamdesetih godina legalizirao kockanje, a neke od njihovih kockarnica također se ubrajaju u najveće (Resorts, Borgata), ipak nikad nisu postigli efekt Las Vegasa. Kockanje je poznata aktivnost i u prekrasnom Monte Carlu, ali i u nama susjednoj Crnoj Gori.

Foto: 24sata Video

Rijetko se tko može oduprijeti privlačnim reflektorima kasina, kao i potencijalnom uvećanju svote na bankarskim računima, no, mnogi kasina posjećuju tek iz radoznalosti i uglavnom gledaju "velike igrače u akciji".

Komentari (13)
  • Kad nemaš empatije za one koji umiru od gladi onda novac rasipaš na besmislene stvari poput kockanja. Bilo bi me sramota višak svog novca rasipati na ovakve stvari. Čovjek jednostavno mora promijeniti svoje ponašanje ako želimo opstati kao vrsta. Prigrli one koji nemaju jer već sutra i ti možeš biti u istoj situaciji!

    7. 3. 2016,   07:21
  • kakve vi majstore imate za editiranje videa to još nisam vidio..mislim da mu je vrhunac movie maker..

    7. 3. 2016,   08:06
  • nedugo sam gledao jednu emisiju kako ovi igraju..Jedna karta recimo blackjack je ulaganje 50 mil dollara! A oni igraju 20 ruke minimalno..ili neznaju sta raditi sa novcem pa uzmu penthouse za cijelu godinu a mozda su tamo 2-3 dana..I jos mnogo toga da ti je stvarno slabo I dosta receno neugodno gledati sta sve rade sa novcem a nekoji nemogu platiti ceka od struje 200kn..Mislim nije mi zao neka imaju ali daj budi pristojan jer svakako neces moci uzeti sa sobom dok odes..

    7. 3. 2016,   09:20