Obavijesti

News

Komentari 13

'Najbolja rekonstrukcija Vlade bili bi parlamentarni izbori!'

'Najbolja rekonstrukcija Vlade bili bi parlamentarni izbori!'
1

Saborska oporba u srijedu je, umjesto rekonstrukcije Vlade koju je najavio premijer Andrej Plenković, zatražila raspisivanje parlamentarnih izbora.

VIDEO

SDP-ov Gordan Maras ocijenio je kako je Plenkovićeva Vlada najkorumpiranija koju je Hrvatska imala od neovisnosti.

Maras: Najbolja rekonstrukcija Vlade su novi izbori

- Najbolja rekonstrukcija Vlade koju Plenković može ponuditi su novi parlamentarni izbori, da on više ne bude premijer. Za njih je spremna Hrvatska i spremni su hrvatski građani, najmanje je bitno jesu li spremne stranke, rekao je Maras.

Kaže da ga uopće ne zanima koga treba smijeniti nego Plenković mora otići jer je do zadnjeg trenutka branio ministre koji su očito "ogrezli u korupciji".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje da HDZ-u uopće nije bitno tko mu sjedi u Saboru. "Ako im nije bitno podržavaju li ih ljudi koji su izdali svoje birače, onda ih vjerojatno ne uzrujava ni činjenica da će se Kuščević, koji nije dostojan biti u Vladi ili politički tajnik HDZ-a, ovdje ugnijezditi još dvije godine", kazao je.

- Ovo je za Plenkovića još jedan dan u uredu - danas osiguram Kuščeviću mandat u Saboru, sutra mi Bandić sa 'žetončićima' osigura da se nešto izglasa, prekosutra netko treći. HDZ to uopće ne uzrujava, ali uzrujava građane, pa pozivam Plenkovića na najozbiljniju rekonstrukciju Vlade - da raspiše izbore, poručuje Maras.

Grmoja: Bandićev kadar će kontrolirati javnu nabavu

Mostov Nikola Grmoja smatra da su Plenkoviću vezane ruke - ova Vlada će vrlo vjerojatno izdržati do kraja, osim ako HNS i manjinski zastupnici ne procijene da im je bolje ići, a hrvatski građani time neće ništa dobiti.

- Mi smo odavno tražili nove izbore, vratiti mandat narodu i ne pristajati na trgovine u Saboru, rekao je.

Vlada upravo na čelo Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave imenuje bivšu savjetnicu Milanke Opačić, koja je sad Bandićev kadar. "Bandićev kadar će sjesti na poziciju koja kontrolira 40 milijardi kuna. To sve govori o ovoj Vladi i trgovačkoj koaliciji", ljut je Grmoja.

Skandaloznim smatra da u Hrvatski sabor dolaze oni koji ne mogu biti u Vladi, poput Kuščevića, i podsjeća da treba poštivati određene moralne i etičke norme da bi se uopće bilo saborskim zastupnikom.

- Apsolutno je neprihvatljivo da se Kuščević vrati u Sabor, mislim da bi se tijela kaznenog progona trebale pozabaviti s njime, poručio je Grmoja najavivši da će, bude li Sanja Putica (HDZ) prijedlog za novu ministricu uprave, Most glasati kao opozicija.

Hrelja: Ambiciozna rekonstrukcija Vlade dobra za mentalno zdravlje Hrvatske

HSU-ov Silvano Hrelja želio bi da premijer Plenković, u interesu hrvatskih građana, ima hrabrosti provesti ambicioznu rekonstrukciju Vlade, da "malo pomete" i nađe ljude koji su spremni raditi u javnom interesu.

- Bilo bi dobro za mentalno zdravlje Hrvatske da se prestanemo baviti aferama i da netko uzme kormilo u svoje ruke i vodi ta ministarstva u pravom smjeru, ocijenio je.

Što se tiče Kuščevićeva povratka u Sabor, podsjeća da su više puta raspravljali trebaju li se načelnici i gradonačelnici kandidirati i trebaju li se automatizmom vraćati u Sabor.

- To sve treba definirati izbornim zakonodavstvom, a zbog toga što nismo na vrijeme intervenirali u izborno zakonodavstvo pojavljuje nam se potreba građana da traže 'mesije' i javljaju nam se populistički pokreti, što nije dobro za političku stabilnost zemlje, smatra Hrelja.

Ustvrdio je kako je pozicija HSU-a čista. "Nitko nas nije kontaktirao niti ima potrebe za našom rukom jer, kao što znate, ima popriličan broj 'žetončića'", kaže Hrelja.

(mz)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag