Obavijesti

News

Komentari 0

Najdoktor za 2017. godinu: Ne razmišljam o odlasku iz države

Najdoktor za 2017. godinu: Ne razmišljam o odlasku iz države
1

Najsestri i najliječniku čestitao je ministar Kujundžić rekavši kako je to prilika da se na simbolički način pokaže zahvalnost ljudima koji imaju izvanredan odnos prema pacijentima

VIDEO

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) po dvanaesti puta je izabrala najdoktora i najsestru, a za 2017. godinu ta su priznanja, na temelju mišljenja pacijenata, dodijeljena medicinskoj sestri Svjetlani Brborović, zaposlenoj u zagrebačkom Domu zdravlja Istok u Ivanjoj Reci, te liječniku Robertu Buljubašiću, kirurgu i ortopedu traumatologu iz Kliničke bolnice Dubrava.

Zahvalnice za predani rad i povjerenje koje su im iskazali pacijenti uručili su im predsjednik UHP-a Marijo Drlje i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Najsestra Svjetlana Brborović više je od 25 godina zaposlena u ordinaciji opće medicine u Ivanjoj Reci. Kaže kako svoj posao radi sa zadovoljstvom, a s pacijentima svakodnevno dijeli dobro i zlo. Ipak, priznanje ju je iznenadilo.

"Nekad ima i suza i smijeha, ali uz osmijeh, lijepu riječ i dobru volju sve se lakše podnese. Svakodnevno osjećam koliko me cijene i poštuju, svakodnevno osjećam tu povezanost između nas, ali priznanje vas uvijek iznenadi, to je prekrasna gesta", rekla je Brborović.

Priznanje za najdoktora za 2017. primio je 42-godišnji Robert Buljubašić, koji u KB-u Dubrava radi od 2005. Tamo je završio specijalizaciju iz kirurgije i subspecijalizaciju iz traumatologije i ortopedije, a trenutno je pred doktoratom.

"Kao ortoped traumatolog radim jako malo tzv. hladnih operacija. Uglavnom se radi hitna kirurgija, kada ljudi dođu s ulice i potpuno su nespremni, u šoku, oni i njihova obitelj. U tom trenutku vi morate dati maksimum od sebe, donijeti ispravnu odluku i napraviti najbolje moguće - prvo spasiti život, zatim smanjiti invaliditet, te što prije takvog čovjeka osposobiti za život i rad", kaže Buljubašić.

Dodaje kako je prije nego što je dobio priliku za specijalizaciju radio svašta - od rada u hitnoj pomoći po cijeloj Hrvatskoj, razminiravanja, volontiranja do '"bauštele", da bi napokon dobio specijalizaciju u vrhunskoj ustanovi s kolegama i mentorima koji su mu prenijeli znanje i empatiju prema pacijentima.

Buljubašić je neko vrijeme živio u Americi i upoznao tamošnji sustav i način rada. Kaže da ne razmišlja o odlasku iz Hrvatske, a ovo priznanje potvrđuje da je dobro odlučio.

Najsestri i najliječniku čestitao je ministar Kujundžić rekavši kako je to prilika da se na simbolički način pokaže zahvalnost ljudima koji imaju izvanredan odnos prema pacijentima.

"Često znam reći mojim studentima - medicinski ćemo svi pogriješiti, jer nema liječnika koji nije napravio profesionalnu pogrešku, ali u ljudskom smislu nemojmo i ne smijemo griješiti. Uvijek imajte osjećaj da je u krevetu, na operacijskom stolu ili na stolici ordinaciji vaša mama, brat, stric ili dijete, pa kako vi očekujete da se netko odnosi prema njima, tako se i vi odnosite", rekao je Kujundžić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava