Obavijesti

News

Komentari 26

Najduže otmice: Kampusch 8, a Fritzl zatočena čak 24 godine

Najduže otmice: Kampusch 8, a Fritzl zatočena čak 24 godine
5

Nataschu Kampusch je Wolfgang Priklopil držao u maloj sobici 2,5 metra ispod zemlje. Josef Fritzl je kćer Elizabeth učestalo silovao. Rodila je sedmero djece

VIDEO

Slučaj tri otete djevojke u SAD-u, koje su pronađene nakon 10 godina provedenih u zatočeništvu ponovo je aktualizirao najduža zatočeništva djevojaka u posljednje vrijeme. Izdvojit ćemo dva najpoznatija slučaja.

Austrijanka Natascha Kampusch (25) oteta je 1998. kada je imala deset godina, a njezin otmičar Wolfgang Priklopil ju je držao u zatočeništvu osam godina.

Priklopil ju je držao zatočenu u  veoma maloj, tajnoj sobici, 2.5 metara pod zemljom. Ulaz je bio skriven, u Priklopilovoj garaži. Od lipnja 2005. godine, Nataschi je Priklopil dopustio da šeće po vrtu. 17. veljače 2006., Priklopil joj je dopustio da napušta kuću po potrebi. Nakon toga, odveo ju je i na skijanje na nekoliko sati, u blizini Beča. 

Natascha Kampusch pojavila se, 23. kolovoza 2006. u javnosti. Čistila je i usisavala otmičarev automobil, a Priklopila je netko nazvao na mobitel. Malo se udaljio od Natasche jer mu je smetao zvuk usisavača. Ona je to iskoristila i pobjegla.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priklopil je, nakon što je saznao da ga policija traži, skočio pod vlak i ubio se. Kampusch je kasnije napisala memoare, a uoči izlaska filma '3096 dana' koji se temelji na njima priznala je da ju je Priklopil u zatočeništvu i silovao.

Slučaj Fritzl: Kćer držao u zatočeništvu 24 godine

Austriju i svijet je dvije godine nakon slučaja Kampusch šokirao slučaj Fritzl. Josef Fritzl je 24 godine držao u zatočeništvu svoju kćer Elisabeth Fritzl u podrumu kuće. Godinama ju je silovao i u zatočeništvu je rodila sedam djece i imala je jedan pobačaj. 

Troje djece je živjelo s Elizabeth u zatočeništvu, jedno je dijete umrlo tri dana nakon rođenja, a troje djece je živjelo s Josefom i njegovom ženom Rosemarie u nadzemnom dijelu kuće. Kada se Kerstin, najstarija kći koja je s Elisabeth bila u zatočeništvu razboljela, njezina je majka uspjela nagovoriti Josefa da ju odvede u bolnicu. Tada se saznalo za njegove zločine. 

Josef Fritzl je u ožujku 2009. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e