Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najezda buha u Parizu: Do krvi su izujedale policajce u stanici

Policijski sindikat navodi i da ovakvo stanje traje već tri tjedna, bez obzira na to što su zaposlenici pet različitih tvrtki obavili dezinfekciju pojedinih dijelova policijske postaje...

Policijska postaja na sjeveroistoku Pariza zatvorena je zbog najezde buha koje su do krvi izujedale policajce i ostale zaposlenike, objavio je u ponedjeljak sindikat policajaca, istaknuvši da su uvjeti za rad u potpunosti neprihvatljivi. 

- Već nekoliko dana, službenici policijske postaje u pariškome 19. arondismanu žrtve su najezde buha, a možda i stjenica koje ugrožavaju njihov rad. Uvjeti rada su neprihvatljivi - stoji u priopćenju sindikata.

Neki poslovi, poput istraga, premješteni su u nedjelju u aneks zgrade, a posjeti za javnost policijskoj postaji do daljnjega su zabranjeni. Sindikat traži potpunu dezinfekciju cjelokupnog prostora policijskih zgrada, što bi moglo potrajati najmanje 48 sati.

U priopćenju sindikata stoji da je više zaposlenih zbog ujeda bilo prisiljeno zatražiti liječničku pomoć.

Još uvijek nije poznato je li riječ o buhama ili stjenicama, ili o objema vrstama insekata.

Policijski sindikat navodi i da ovakvo stanje traje već tri tjedna, bez obzira na to što su zaposlenici pet različitih tvrtki obavili dezinfekciju pojedinih dijelova policijske postaje.

Dužnosnici sindikata u ponedjeljak će se sastati s ministrom unutarnjih poslova Christopheom Castanerom i bez sumnje će mu 'staviti buhu u uho'.

Komentari (8)
  • Migranti iz Afrike donose buhe, stjenice, žohare, viruse, kao novo oružje u Europu .

    6. 5. 2019,   14:38
  • možda je u pitanju teroristički napad buhama!?

    6. 5. 2019,   13:17
  • Ni Buhe ne vole Policiju !

    6. 5. 2019,   14:21