Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najintimnije stvari: Male tajne Titovih brijunskih podruma...

None Foto: Duško Marušić/Pixsell 3

NOVI EXPRESS OTKRIVA: Prvi smo ušli u mračne podrume Brijuna koji čuvaju tisuću Titovih i Jovankinih predmeta. Tu su mrežice za kosu, četke za masiranje...

Taj je znao što je život! Dok se njegov arhineprijatelj Staljin cijelog života nije izvlačio iz kratke vojne dolamice, Tito nije koristio ni gaće bez etikete Yves Saint Lauren...

Naši su novinari prvi ušli u podrume Brijuna. Nema čega tu nema: Tito je imao kolekciju kubanskih cigara na kojoj su on, Castro, Kennedy, Churchill, i drugi svjetski državnici. Pasionirani fotograf imao je i veliku kolekciju fotoaparata, kojima je snimao Jovanku, sebe, žirafe, ptice, cvijeće, zalaske sunca i nesvrstane prijatelje. Napravio je tisuće fotki. Čak mu je i svjetlomjer bio brendiran, Nikon. 

Zaposlenici rezidencije na Brijunima kane, ako to bude moguće, napraviti muzej s ovim predmetima, što bi sigurno privuklo veliku pozornost turista. Tito je bio prvi brend na ovim prostorima, pa je čudno da ga se danas rebrendira manje no što bi tržište tražilo. Otkrili smo i famozne Jovankine mrežice za kosu, ispod kojih su nastajale čuvene punđe. 

Jovanka i Tito do kraja su života pažljivo njegovali frizure, a on se i farbao te stavljao minival. Nekoć se o tome šuškalo u pola glasa, da vas ne čuju neželjene uši, a danas eto slobodno po zemlji idemo pa možemo i o detaljima tog tipa. 

U novom Expressu otkrivamo i nekoliko kupaćih gaća koje su, kako su poslije svjedočili poznati suvremenici, u Tuđmanova vremena doživjele čudnu sudbinu. 

Kakvu? 

Sve piše u Expressu. Zokija katkad bole prepone, Tomo je na terenu, ali drug Tito je uvijek tu, među nama!

Express donosi i ove priče:

U novom Expressu čitajte i sve o velikoj bitci Milanovića i Karamarka za Gotovinu. Koga general više voli?

Milanović se pohvalio kako redovito razmjenjuje mišljenje i jedri s generalom, a i Karamarko se ne želi olako predati u toj bitki.

Čitajte i o potpunom kolapsu hrvatskog prometa. HŽ je otpustio 8000 radnika, tisuće kilometara pruge propada, a putnika nikad manje.

Ivan Vrdoljak u velikom intervjuu otkriva svoje planove, kako u HNS-u, tako i za predstojeće izbore.

Jelena Badovinac otkriva što stoji iza 'čišćenja' na HRT-u, odnosno otkaza za Elizabetu Gojan i Hloverku Novak Srzić.

Anja Šovagović otkriva kako je preživjela novi val, te zašto joj je policija uzela putovnicu.

Donosimo i priču pohoda na svijet estradnjaka i dramatičara. Naime, kazalištarac Miro Gavran i 'hitmaker' Tonči Huljić postavljaju mjuzikl.

Sve to, i mnogo više, čeka vas u novom broju Expressa koji je od petka na svim kioscima. 

Komentari (540)
  • Ja mislim da je s tim likom više dosta. Naporni ste s tim vraćanjem u prošla svršena vremena, bilo pa prošlo i neka je!

    19. 3. 2015,   21:30
  • Ovo nije normalno. Svaki dan o Titu bar jedan clanak. Veceras na Dnevniku izvjestaj o njemu pola Dnevnika,kao da je dosao sa nekog putovanja u Kumrovac. Kao da ce im Tito pomoci.

    19. 3. 2015,   21:26
  • Pa da. Zato se danas Titovi sinovi, unuci i ostali potomci valjaju u blagostanju. Ma Tito je kamilica nad kamilicama za današnje drpatore,

    19. 3. 2015,   21:21