Obavijesti

News

Komentari 12

Biblijske poplave u Francuskoj: Ženu je odnijelo dok je spavala

Biblijske poplave u Francuskoj: Ženu je odnijelo dok je spavala
1

Očekuje se kako će razina vode nastaviti rasti u ponedjeljak zbog kiše koja će padati sve do kasnih jutarnjih sati. Lokalne škole su zatvorene i stanovnici su upućeni da ostanu kod kuće

VIDEO

Trinaest osoba poginulo je u poplavama uzrokovanim obilnom kišom u južnom francuskom departmanu Aude, objavile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

Poplave su dosegle visinu od sedam metara u gradu Trebesu, najvišu od 1891., navode lokalne vlasti te državni ured za zaštitu od poplava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Količina kiše koja bi inače pala tijekom više od tri mjeseca, pala je u roku od nekoliko sati na najteže pogođenim područjima, izjavili su iz francuskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Osim smrtnih slučajeva, osam je osoba pretrpjelo ozbiljne ozljede, kazali su lokalni dužnosnici. Također navode kako su sve škole na području Audea zatvorene, a stanovnici su upućeni da ne napuštaju domove.

Stanovnici naselja Cuxac d´Aude i Pezens, njih više od 5000, su evakuirani.

U ponedjeljak kasno ujutro, lokalne vlasti upozorile su stanovnike grada Carcasone čiji se domovi nalaze na obali rijeke da se sklone na gornje katove svojih kuća.

Pješacima i kamionima je zabranjeno prelaženje gradskih mostova, a za osobne automobile se savjetuje oprez pri prelasku.

Poplave su udarile bez upozorenja. Najmanje jednu žrtvu odnijela je bujica vode dok je spavala, dodao je Thirion.

Očekuje se kako će razina vode nastaviti rasti u ponedjeljak zbog kiše koja će padati sve do kasnih jutarnjih sati. Lokalne škole su zatvorene i stanovnici su upućeni da ostanu kod kuće.

Premijer Edouard Philippe je izjavio kako se na pogođenom području nalazi 350 vatrogasaca te još 350 njih stiže.

Sedam vojnih helikoptera je mobilizirano no nisu mogli poletjeti sve do jutra zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dodao je Philippe.

Iznenadne jake kiše uobičajena su pojava duž francuske mediteranske obale, osobito u jesen kada se topli zrak prepun vlage kreće s mora prema unutrašnjosti.

Prošlog su tjedna dvije osobe poginule kada je njihov automobil odnijela bujica u blizini Saint-Tropeza na Azurnoj obali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS