Obavijesti

News

Komentari 97

Najmlađa žrtva masakra na Novom Zelandu je dječak (3)

Najmlađa žrtva masakra na Novom Zelandu je dječak (3)
2

U masakru u džamiji na Novom Zelandu poginulo je 49 ljudi. Najmlađi od njih bili su dječaci koji su imali 3 i 4 godine. Najstarija žrtva je imala 71 godinu

VIDEO

Mucad Ibrahim (3) najmlađa je žrtva masovnog pokolja muslimanskih vjernika koji je počinio Brenton Tarrant na Novom Zelandu. Bio je razigran dječak pun energije i s osmijehom na licu, kako ga opisuju članovi obitelji, prenosi Nzherald.

Bio je na molitvi s ocem i starijim bratom Abdiem kad je napadač s pancirkom i puškom upao u džamiju Al Noor. Preminuo je ocu na rukama. Njegov stariji brat je uspio istrčati iz džamije i spasiti se. Članovi obitelji prijavili su nestanak malog Mucada te se u njih uvukao strah da je umro, što je na kraju ispalo da je istina. 

Žrtva Brentona Tarranta bio je i dječak Abdullahi Dirie (4). Njegovom ujaku bratić je javio da je njegov nećak Abdullahi preminuo u napadu, a to je saznao dok je bio u bolnici jer je i sam ranjen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je najmlađi u obitelji. To je problem ekstremizma. Neki ljudi misle da su muslimani u njihovoj zemlji dio toga, ali to su nevini ljudi, rekao je ujak malog Abdullahija.

U pokolju su stradale još tri maloljetne osobe od 12, 14 i 16 godina

Supruga Ali Elmadanija se nije čula s njime otkad je otišao u džamiju Al Noor. 

- Pitala sam ljude na ulici da li mogu posuditi njihov mobitel. Nazvala sam ga i nije se javio, sigurna sam da se nije samo koristiti mobitelom u džamiji, rekla je supruga. 

Najstarija žrtva masakra je 71-godišnji Haji-Daoud Nabi. Bio je izbjeglica iz Afganistana.

U napadu je nastradao i igrač futsala Atta Elayyan, kao i Husna Ara Parvin koja je stradala dok je pokušavala spasiti svog muža kvadriplegičara, a poginuo je i kardiolog Amjad Hamid.

Iz džamije izašao je čovjek s odjećom punom krvi nakon masakra. Na slikama je vidljivo kako izgleda izgubljeno i tetura ulicom dok mu prilazi mnogo ljudi. Tragove krvi na odjeći imao je po nogama, rukama i trbuhu. 

Napadač optužen za ubojstvo, broj žrtava popeo se na 50

Australski ekstremist Brenton Tarrant optužen je u subotu na novozelandskom sudu za ubojstvo, dan pošto je počinio pokolj u dvjema džamijama u Christchurchu gdje je ubio pedeset ljudi, po zadnjim podacima, a policija je priopćila da dva uhićenika nisu sudjelovala u napadima na džamije.

Dvadesetosmogodišnji bivši instruktor fitnesa, samoproglašeni "fašist" bio je miran tijekom čitanja optužnice na kratkom saslušanju na kojemu su iz sigurnosnih razloga mogli sudjelovati samo novinari.

U bijeloj zatvoreničkoj odjeći, u lisičinama i u pratnji dvojice policajaca Tarrant je desnom rukom načinio znak "OK" spojivši palac i kažiprst, što je znak prepoznavanja bjelačkih rasista.

Brenton Tarrant ostaje u pritvoru do sljedećeg saslušanja zakazanog za 5. travnja.

Broj žrtava napada je porastao sa 49 na 50 pošto je još jedno tijelo pronađeno nakon izvlačenja trupala iz džamija al Nour i Linwood, priopćila je policija.

Dvije osobe koje su bile uhićene u napadima na džamije u petak nisu umiješane u pokolj koji je počinio pristaša krajnje desnice Brenton Tarrant, objavila je u nedjelju policija.

Glasnogovornik policije je rekao da je policija privela te dvije osobe zbog posjedovanja oružja, ali one nisu izravno umiješane u napade. "Dosad je samo jedna osoba optužena u vezi s tim napadima", rekao je glasnogovornik smjerajući na Tarranta. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti