Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mlada nada: Lalovac je postao ministar financija u 38. godini!

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 3

Boris Lalovac magistrirao je 2006. financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u Ministarstvo financija došao je iz Raiffeisen Leasinga

Smjenom Slavka Linića funkciju ministra financija preuzima njegov zamjenik Boris Lalovac.

Lalovac je rođen 1976. godine u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 2000. godine. Šest godina kasnije magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Oženjen je, govori talijanski i engleski, a osim radnog, posjeduje i bogato iskustvo predavača na poslovnim školama.

Prva radna iskustva stekao je kao stručni suradnik za financije u Auto-Hrvatska d.d. u Zagrebu. Ondje je bio zaposlen od 2001. do 2003. Zatim postaje zamjenik voditelja kontrolinga u zaprešićkoj kompaniji Karbon-Nova d.o.o.  Godine 2005. postaje direktor Sektora računovodstva, financija i izvještavanja u Raiffeisen Leasingu gdje je radio sve do dolaska u Ministarstvo financija.

Predavao je na Sveučilištu u Splitu, Visokoj poslovnoj školi Libertas te na Visokoj školi za financije i pravo Effectus u Zagrebu kolegije kao što su Analiza financijskog izvještaja, Kontrola i revizija, Kontroling, Upravljanje financijama u trgovini i Menadžment banaka.

Novi ministar ima kredit u švicarcima

U imovinskoj kartici novog ministra financija navedeno je da ima stan u Zagrebu od 68 kvadrata i oko 60.000 ušteđenih eura. Prije sedam godina digao je stambeni kredit od 135.930 švicarskih franaka u Raiffeisen banci gdje je i radio prije Ministarstva. Otplaćivat će ga do 2032. godine. Njegova supruga radi u irskoj farmaceutskoj tvrtki. Zajedno su imali 420.000 kuna neto prihoda u 2011. godini. 

>>> U novom broju tjednika Express od 2. svibnja pročitajte tajni dosje šefice Porezne uprave i sve o SDP-ovoj igri prijestolja...

Komentari (202)
  • Još jedna debela glava željna radnih ručkova. Meni je sve prisjelo danas. Kolko nas te debele guzice i duple glave koštaju u prehrambenom smislu?

    6. 5. 2014,   12:04
  • Linić će i ovako i onako raditi preko Lalovca, ovo što se je danas desilo je mazanje očiu narodu.

    6. 5. 2014,   12:05
  • Kako god, mi smo najeb...

    6. 5. 2014,   12:02