Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ležao u opeklinama: Čičak se oporavlja, sada maše i repom

None Foto: Snimio čitatelj 4

Iskreno se nadamo da će ga, kad se oporavi, udomiti netko tko će mu konačno pružiti sreću, kaže Stela, djelatnica Azila u Osijeku koja bdije nad ovim jadnim psom

Iskreno se nadamo da će ga, kad se oporavi, udomiti netko tko će mu konačno pružiti sreću, kaže Stela, djelatnica Azila u Osijeku koja bdije nad ovim jadnim psom.

Dvogodišnji mješanac Čičak, koji se već neko vrijeme nalazi u Azilu za pse u Osijeku, mogao bi nositi titulu najnesretnijeg psa. Prvo ga je snašla sudbina psa lutalice, pa je tako odbačen lutao kojekuda i u potrazi za hranom uletio u dvorište jednog nečovjeka koji ga je, želeći ga otjerati, lopatom snažno udario po njušci i izbio mu prednje zube.

POGLEDAJTE VIDEO: Najnesretniji pas na svijetu

Čičak je sav krvav ležao u snijegu kad su ga pronašli volonteri Udruge Pobjede i dovezli u azil. Od udarca lopatom dobio je napade epilepsije pa je stalno pio lijekove. Taman kad se počeo oporavljati, zadesila ga je još jedna zla kob. Kao da jadničku nije dosta svega, u noći na petak u azilu ga je udario grom.

- Ujutro smo ga našli kako leži sav u opeklinama, mjestimično spaljene dlake i u jako lošem stanju. Sve njegove ozljede upućivale su na udar groma, a i ništa mu se tako strašno nije moglo dogoditi u azilu od drugih pasa. Ni veterinarka ni mi volonteri nismo nikad prije čuli ni vidjeli da grom može udariti psa. Stalno leži, na infuziji je, sve mu to mažem s antibiotskom kremom za opekline. Još povremeno dobije i te napade epilepsije - kaže tužna Stela.

U malu garsonijeru, u kojoj već ima mačku i psa, dovela je i Čička kako bi što bolje mogla brinuti o njemu. Zbog njegovih ozljeda ne spavaju danima.

- Ne znamo kakve su prognoze, ali vjerujem da se polako oporavlja. Jutros je čak malo jeo i pio, a to je uvijek dobar znak. Tužan je i jako miran. Svima nam ga je jako žao, ne možemo vjerovati da se u kratkom životu tako mladog psa može toliko ružno toga dogoditi - kaže.

Oštećena mu je koža

Obilazi ga veterinarka koja kontrolira njegovo stanje. Koža mu je još otečena, ima krvi u mokraći i povišene leukocite. Stalno pije i terapiju za epilepsiju koju je dobio kao posljedicu udarca lopatom nečovjeka koji ga je tako htio otjerati iz dvorišta u koje je ušao u potrazi za hranom.

- Nadamo se da će Čičak naći dom jer je jako dobar i umiljat pas. Onaj tko ga udomi zapravo će spasiti dva psa, Čička i onoga kojeg ćemo dovesti na njegovo mjesto u Azil. Azil je trenutačno pun, a kapacitet nam je 180. Uvijek ih imamo toliko. I stalno trebamo donacije hrane, ampula za buhe, deke, plahte, upijajuće podloške... - kaže Stela i dodaje da prikupljaju novac da se svim psima sagrade nadstrešnice.

Kako Udruga Pobjede nema dovoljno sredstava da skrbi o svim psima, mole pomoć. Svojim uplatama na račun IBAN HR8823400091110405854 otvoren u Privrednoj banci Zagreb, s naznakom za Čička.

Komentari (32)
  • dao bog pa mu se osusila ta ruka kojom je drzao lopatu. nikad srece ne imao u zivotu.

    15. 5. 2016,   21:27
  • dao bog da i toj zvjeri netko razbije odvartnu njusku sa lopatom i razbije mu zube pa da mora jesti na slamku. smece jedno

    15. 5. 2016,   21:46
  • Baš su ljudi zli, jadna životinja ne traži puno, treba joj samo malo ljubavi, hrane, igre,... a ljudske životinje joj čak ni to nisu u stanju pružiti. Kako može biti takav gad od čovjeka, kako? Možda i čita ove komentare, gleda slike psića i cereka se kako je pametan, fuj,... riješio si se psića, ali se te svoje glupe glave nećeš nikada.

    15. 5. 2016,   22:04