Obavijesti

News

Komentari 18

Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice

Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice
2

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb predložilo je razrješenje ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja Pag gdje je otac svoje četvero djece bacio s balkona

VIDEO

Troje djece iz Paga koja su se liječila u zadarskoj bolnici otpuštena su u ponedjeljak iz bolnice, a četvrto, koje je bilo najteže ozlijeđeno i prevezeno u KBC Zagreb, bit će otpušteno do petka.

POGLEDAJTE VIDEO

- Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su nakon što ih je otac 28. veljače bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, danas su otpušteni s bolničkog liječenja," priopćeno je iz ureda ravnatelja zadarske bolnice. "Djeca su tijekom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi," navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Otac ih bacio s balkona: Djeca s Paga danas izlaze iz bolnice
Otac ih bacio s balkona: Djeca s Paga danas izlaze iz bolnice

"Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka," rekao je u ponedjeljak za Hinu pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

"Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sustav socijalne skrbi učinilo je sve kako bi se nastradaloj djeci omogućila najprimjerenija daljnja skrb i razvoj te u tom smislu neće komunicirati detalje vezane uz malodobnu djecu," priopćilo je Ministarstvo na upit može li potvrditi informaciju koju je u ponedjeljak objavio Radio Zadar da će djeca biti otpuštena na kućnu njegu s majkom, uz skrb stručne osobe.

Smijenili ravnateljicu Burčul

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i ranije raspravljalo o propustima Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas.

'Nisam prenaglila kad sam zatražila ostavku ravnateljice'
'Nisam prenaglila kad sam zatražila ostavku ravnateljice'

- Nakon rasprave zaključili smo da postoje razlozi za razrješenje. Pozvali smo ravnateljicu Vesnu Burčul, no ona se odrekla prava na pisano izjašnjenje te smo donijeli prijedlog odluke da se ona razriješi dužnosti - kazala je predsjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za  socijalnu skrb Marina Dujmović Vuković.

Prijedlog će odmah uputiti Ministarstvu na suglasnost, piše zadarskilist.hr

Zadar: Zbog propusta smjenjena ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb

- Većinom glasova smo odlučili. Troje članova Upravnog vijeća je bilo za razriješenje, a dvoje  protiv. Ravnateljica nije dobila otkaz, ona je samo razrješena s ove dužnosti, odnosno bit će  razrješena s ove dužnosti. Sukladno zakonu ona ostaje na svom radnom mjestu u Centru za  socijalnu skrb. Upravno vijeće brine o organizaciji pa ćemo sada kad budemo imenovali v.d.  ravnatelja zatražiti da se organizacijski poslože neke stvari drugačije -  izjavila je  Dujmović Vuković.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1