Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Najutjecajniji dvojac iz zlatne ere hip-hopa stiže u Zagreb

Najutjecajniji dvojac iz zlatne ere hip-hopa stiže u Zagreb
1

Pete Rock i CL Smooth, jedan od najutjecajnijih dvojaca iz zlatne ere hip-hopa, premijerno dolaze u zagrebačku The Garden Brewery, u srijedu 18. listopada 2017. Kultni dvojac donosi najbolje iz svoje karijere

VIDEO

Pete Rock i CL Smooth, jedan od najutjecajnijih dvojaca iz zlatne ere hip-hopa, premijerno dolaze u zagrebačku The Garden Brewery, u srijedu 18. listopada 2017. Kultni dvojac donosi najbolje iz svoje karijere, a nastup na jesenskom izdanju večeri Tha Git Down je i jedini u regiji. 

Klasike kojima su Pete Rock i CL Smooth obilježili hip-hop 90-ih u Zagrebu slušamo uživo, a sjajan nastup donosi potpisne trake jedne cijele ere, kao i originalne soul, funk i rock ploče na kojima je dvojac gradio svoj prepoznatljivi zvuk. Pete Rock je sa CL Smoothom zaslužan za produkciju jedne od najpoznatijih singlica hip-hopa, među najvećim Run DMC trakama “Down With A King", a na set listi će se naći i Peteov remix sjajne House Of Pain trake “Jump Around”. 

Uz nisku izdanja koja su obilježile zlatno doba hip-hopa 90-ih, sa soul i jazz beatovima i promišljenim tekstovima, Pete Rock i CL Smooth, su savršena kombinacija producenta i MC-a.  Još jednom će pokazati zašto i četvrt stoljeća nakon kultnog debija “All Souled Out” iz 1991. godine zasluženo nose naziv legendi i jednog od najvažnijih dvojaca cijele ere. 

Glazba Pete Rocka koristi funk sampleove na koje dodaje jazz elemente, a CL Smooth je sjajnim tekstovima obilježio cijelu rap generaciju. Zajedno potpisuju dva kultna albuma, “Mecca & The Soul Brother” i “The Main Ingredient”, i čine jedan od najvećih dvojaca u povijesti hip-hopa. 


Zajedno broje suradnje s brojnim imenima kao što su Public Enemy, EPMD, Heavy D i Run DMC.
Nakon razlaza, Pete Rock je surađivao s kremom hip-hopa, kao što su Wu-Tang Clan, The Notorious B.I.G., Public Enemy, Talib Kweli, a poznat je i po suradnji s Nasom na albumu “Illmatic” kojeg mnogi nazivaju jednim od najboljih hip-hop albuma. Uz brojne remikseve i produkcije, Pete se ističe i solo albumima poput “Soul Survivor” i “Petestrumentals”.

 

S korijenima u zlatnom dobu hip-hopa, Pete Rock je jedan od potpisnika žanra, a jedinstveni spoj jazza i hip-hopa s istočne obale zaslužio mu je naslov jednog od najcjenjenijih producenata. Enciklopedijsko znanje o glazbi i besprijekorne vještine za gramofonima, čine ga pravom hip-hop legendom. Nakon dugogodišnje pauze Pete Rock i CL Smooth počeli su ponovo nastupati zajedno, a zagrebački nastup jedinstvena je prilika čuti prave legende na ovoj postaji europske turneje. 

Kao predizvođač nastupit će Tone Tuoro, beatmaker i MC s adresom u Zagrebu, koji se drži originalnog hip-hop zvuka, a svoje pjesme izvodi na engleskom. Pridružit će mu se i Sinke Fresh, Tibor & Soma Vukova, uz Dj Bijana, čime nastup postaje i svojevrsno okupljanje najboljeg od zagrebačkog hip-hopa.

Domaću DJ podršku sačinjavaju Tha Git Down rezidenti i oganizatori Phat Phillie, koji tu večer slavi i svoj 42. rođendan i 24 godine svoje karijere kada je 1993. zajedno s Frxom počeo emitiranje radijske emisije Blackout, kao i DJ Soul Bader, član Hrvatske funk delegacije i voditelj emisije Stank na Radio Studentu. Na gramofonima će im se pridružiti i Marvel, zagrebački hip-hop producent koji je surađivao sa Redmanom te Boot Camp Clickom iz New Yorka.

The Garden Brewery smještena na zagrebačkom Žitnjaku je craft pivovara s posebnim čarom. Uz odlično craft pivo koje možete probati odmah s izvora, utočište je sjajne glazbe, te je industrijskoj zoni udahnulo život donoseći svjetski prepoznatljiv The Garden duh.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 80 kuna, dok će na blagajni na ulazu koštati 100 kuna. Dostupne su u sustavu Entrio.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve