Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najveća cargo operacija u Zračnoj luci Franjo Tuđman

None Foto: MZLZ 6

Cirque Du Soleil nastavlja svoju turneju i iz Zagreba je otputovao u Rijad, u Saudijsku Arabiju. U Zagreb je cirkus stigao s 310t opreme koju je dopremilo 40 tegljača/kamiona

Međunarodna zračna luka Zagreb je u jakoj konkurenciji zračnih luka u okruženju, dobila posao organizacije prijevoza opreme najvećeg cirkusa na svijetu – Cirque Du Soleil, nakon gostovanja u Zagrebu.
Cirque Du Soleil nastavlja svoju turneju i iz Zagreba je otputovao u Rijad, u Saudijsku Arabiju. U Zagreb je cirkus stigao s 310t opreme koju je dopremilo 40 tegljača/kamiona, a nakon održanih predstava, kompletna oprema je u razdoblju od 11. - 13. prosinca posebnim transportnim zrakoplovima iz Zagreba prevezena u Rijad.

U Zračnu luku Franjo Tuđman po opremu su došla četiri zrakoplova Boeing 747-400 Freighter, tzv.Jumbo Jet, zrakoplovnog prijevoznika Saudi Arabian Airlines Cargo. Opremu su radnici Službe tereta zračne luke pripremili za ukrcaj na ULD-Palete već u Areni Zagreb, odakle je 40 tegljača/kamiona dovezlo do zračne luke i dalje je ukrcavana u zrakoplove.

Ovo je nakon prijevoza transformatora na Filipine 2013. godine najvećim cargo zrakoplovom na svijetu -  Antonov  225, najzahtjevnija i najveća organizacija prijevoza tereta u povijesti zagrebačke zračne luke.
- Ponosni smo što smo u konkurenciji znatno većih zračnih luka u okruženju, dobili ovaj posao i pokazali da možemo organizirati pripremu i ukrcaj  različitog tereta velikih razmjera, u kratkom vremenskom roku. Želio bih posebno pohvaliti radnike Službe tereta i Službe rampe zagrebačke zračne luke, koji su uz redoviti posao u kratkom roku organizirali pripremu i otpremu pošiljki za 4 Jumbo Jet zrakoplova – izjavio je Mutlu Baskan, predsjednik Uprave MZLZ Zemaljske usluge d.o.o.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (12)
  • jbt.koji uspjeh priselit cirkus,uspjeh bi bia da su priselili oni cirkus iz sabora...

    14. 12. 2018,   20:01
  • Kabasta roba jebajga

    15. 12. 2018,   07:31
  • Mislim da kod nas nisu ni zaradili neku lovu i vjerovatno su u gubitku i više neće nikad dolaziti ovamo.. :-P

    14. 12. 2018,   18:58