Obavijesti

News

Komentari 88

Najveća tragičarka: Vukovac je bila državna tajnica 15 dana

Najveća tragičarka: Vukovac je bila državna tajnica 15 dana
4

Nakon samo 15 dana u ulozi tajnice u Ministarstvu poljoprivrede Mostova Ružica Vukovac je smijenjena zajedno s desetak drugih državnih tajnika iz redova Mosta

VIDEO

Nakon samo 15 dana u ulozi tajnice u Ministarstvu poljoprivrede Mostova Ružica Vukovac je smijenjena zajedno s desetak drugih državnih tajnika iz redova Mosta.

Mostova Ružica Vukovac je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede 13. travnja, da bi već 15 dana kasnije, 28. travnja, bila smijenjena zajedno sa svim drugim Mostovim državnim tajnicima.

Prema našim informacijama, ministar Tomislav Tolušić se borio “rukama i nogama” da mu Vukovac ne bude državna tajnica, a za to je imao potporu dobrog dijela drugih HDZ-ovaca koji je smatraju nekompetentnom za taj resor. Most je ipak progurao svoju članicu u ministarstvo koje je žarko željela.

 Vukovac je inače prije nešto više od godinu dana, figurirala kao nova ministrica poljoprivrede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja dolazim iz štale i moja je obaveza reći što u toj štali ne štima: rezultati su porazni, Hrvatska ovisi o uvozu, i to uvozu nekvalitetne hrane. Treba napraviti zaokret od 180 stupnjeva ako ne želimo da nam selo izumre – poručivala je tada Vukovac.  

U veljači ove godine je prijavila da državi duguje skoro 13.000 kuna. Krenula je od duga od 200.000 kuna, ali kada je u javnost procurila ta informacija, ona je tvrdila da dug nije njen, nego od supruga.

- Moj bivši suprug na moje ime je otvorio ugostiteljski obrt. Bez ikakvog upozorenja i komunikacije sa mnom, a uslijed poteškoća u poslovanju, u jednom trenutku je prestao plaćati poreze, doprinose i režije za navedeni lokal - pravdala se tada. 

Vukovac je diplomirana pravnica, te jedna od osnivačica poljoprivredne udruge Život koja se bori za prava poljoprivrednika.

Vukovčevi imaju i svoj OPG, pa iako nije vodila velike sustave, Vukovac je smatrala da je idealna za ministricu jer poznaje teren i probleme “malog” seljaka.

Vukovac se prije nekoliko dana kandidirala i za županicu Brodsko-posavske županije.

 U politiku je ušla kao nezavisna načelnica slavonske općine Velika Kopanica, a zatim se pridružila Mostu.

Vukovac jedni opisuju kao dobrohotnu osobu, dok joj drugi odriču kompetencije da se može baviti zahtjevnim resorom poljoprivrede.

Počela je u HSS-u, a kasnije su joj najbliži suradnici okrenuli leđa

Bila je prvo u HSS-u, s njima je išla i na prve izbore za Europski parlament, ali je onda napustila stranku i bila nezavisna. U prosincu su joj i njeni ljudi u Velikoj Kopanici okrenuli leđa. 

  

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji