Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najveća zapljena u Europi: 2,5 tona amfetamina u Rotterdamu

Policija je pronašla 2500 kilograma metamfetamina skrivenog u skladištu u nizozemskoj luci Rotterdamu. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na nekoliko stotina milijuna eura...

Policija je pronašla 2500 kilograma metamfetamina skrivenog u skladištu u nizozemskoj luci Rotterdamu što je do danas najveća zapljena droge u Europi. 

Vrijednost zapljene droge procjenjuje se na nekoliko stotina milijuna eura. 

Vlasti su prošli tjedan već bile pretražile skladište u rotterdamskoj luci i isprva im ništa nisu pronašle. Pomnijim pregledom agenti su opazili da su unutarnji zidovi skladišta manji od vanjskih. Drugo pretraživanje razotkrilo je da su unutar skladišta podignuti umjetni zidovi i u taj međuprostor bila je uskladištena droga. 

U jednoj zgradi u Utrechtu policija je pronašla i 17.500 litara kemikalija za proizvodnju sintetičkih droga, a što je povezano s drogom u Rotterdamu.

Agenti su pronašli i kamenje s rupama u kojima su bile skrivene vrećice s drogom.  

Zasad nisu objavljeni nikakvi podaci o uhićenjima. Istraga je u tijeku. (vkm)

Komentari (4)
  • Nije to ništa. Nek se ugledaju na našu policiju koja je pronašla zasađenih 12 stabljika indijske konoplje i zatekla 68-godišnjaka koji ih je zaljevao vodom. Osim biljaka, kod muškarca je pronađeno i 8 mililitara ulja konoplje. Koliko su samo truda i znoja utrošili naši vrijedni policajci i kolikoj su se pogibelji izložili da bi stali na kraj ovom opasnom kriminalcu.

    27. 6. 2019,   15:09
  • Sigurno 99% su Balkanci onaj 1 posto je kupac.

    27. 6. 2019,   23:02
  • Ljudi se lijeće i neprave zdravstvu troškkove😭🤢😭🤢

    27. 6. 2019,   22:15