Obavijesti

News

Komentari 1

Najveći hrvatski masovni ubojice u zadnjih 15 godina

Najveći hrvatski masovni ubojice u zadnjih 15 godina
10

Masakr u Puli: Ubojstvo troje odraslih i dvoje male djece zasigurno je najbrutalniji i najstravičniji obiteljski zločin u zadnjih 15 godina u Hrvatskoj

VIDEO

DRAŽEN KOZMAN (24)
Imao je samo 23 g. kad je kalašnjikovom i bombom u okučanskom kafiću "AS" 11. studenog 2006. zbog svađe ubio Dragomira Došlića (48), Mladena Belinu (36) i Marka Maroša (46) te je teško ranio Davora Mamuzu. Nakon krvavog pohoda u kafiću "AS", pomahnitali Kozman je izašao na cestu i nastavio pucati i bacati bombe po drugim kafićima.
BRANKO CRNIČKI (52)
Crnički je 28. srpnja 2002. u Mariji Bistrici u Zagorju iz automatske puške likvidirao obitelji Domišljanović - Franju (68) i Dragicu (66), njihovu snahu Šteficu (47) i njezinu kćer Marinu (19) te je pokušao ubiti Karla (11) i Zdravka Domišljanovića (46). Crnički se branio tvrdnjom da ga je obitelj trovala bojnim plinovima te da je izvodila nad njim egzorcizam i istjerivala vraga na daljinu.
VLASTIMIR KIHALIĆ (39)
Monstruozno ubojstvo počinio je i umirovljeni policajac Kihalić koji je u ožujku 2005. u Petrinji, iz osvete prema supruzi Željki (39), koja je pokrenula brakorazvodnu parnicu, ubio nju i njezine dvije prijateljice - Nadu Kušan (39) i Vesnu Mokrović-Marinković (40), koje su je podržavale. Kihalić se sam predao, dodavši da se i on htio ubiti, ali da više nije imao metaka. Liječio se od PTSP-a, a imao je dozvolu za nošenje  pištolja. Kasnije se u zatvoru ubio.
MATO ORAŠKIĆ (39)
Višestruko ubojstvo iz istih motiva - osvete zbog pokrenute brakorazvodne parnice - počinio je Mato Oraškić kad je 22. rujna 1999. u zagrebačkoj Palači pravde hicima iz pištolja ubio suprugu Gordanu (26), odvjetnicu Hajru Prohić (43) i sutkinju Ljiljanu Hvalec (38), te ranio zapisničarku Stanku Cvetković (46).
DRAŽEN DORČEC (34)
Strašan masakr zbog kockarskih dugova počinio je Dražen Dorčec iz Kalinovca koji je 14. listopada 2006. u poslovnici đurđevačke Fine ustrijelio rođaka, zaštitara Miroslava Benšića (39) i umirovljenika Ivana Matiševa (57). Prije no što ga je uhitila policija, ubojica je došao na pogreb rođaka i glumio ožalošćenog. MARKO GRGIĆ (53), NEĐO AJDARIĆ (63)
Marko Grgić i Neđo Ajdarić 9. listopada 1998. u Kutini hladnokrvno su s po dva hica u glavu na spavanju ubili supružnike i vlasnike mjenjačnice Ingrid Šipek (23) i Renata Serdarušića (32) te njihovog prijatelja Gorana Cvrtka (25), djelatnika mjenjačnice. Sa sobom su uzeli milijun kuna.
I. DVORSKI (21), R. LJUBOJEVIĆ (21), L. OBROVAC (22)
Prestrašan zločin u ožujku 2007. u Rijeci zbog 1200 potrošenih kuna koje je uzeo baki bez njezinog znanja, počinio je Ivan Dvorski, zvan Psiho. Prokockanih 1200 kn Dvorski je htio vratiti baki pljačkom Đanija Vukoše (42). Sa sobom je poveo Renea Ljubojevića i Luku Obrovca, no plan im se izjalovio te je trojac hicima iz pištolja ubio Đanija, njegovog oca Benita (75) i Đanijevu djevojku Mirjam Švaljek (29). Stan su zapalili da prikriju tragove.  
NENAD POPOVIĆ (36)
Jedan od najstrašnijih zločina počinjenih u Hrvatskoj je trostruko ubojstvo na Badnju večer 2006. u Kalinovici kraj Samobora, kad je Nenad Popović iz automatske puške likvidirao bračni par Antunović, Anđu (43) i Dragana (46), te Anđinu sestru Zagorku Jurić s kojom je bio u klimavoj ljubavnoj vezi, a sve pred očima maloljetne djece pobijenih Antunovića. Na kraju se, pokraj tijela svojih žrtava, ubio pucanjem u glavu. Bolovao je od PTSP-a.
ANTUN BLAŽEVIĆ (49), DARKO VUKOJEVIĆ (27)
Blažević i Vukojević su zbog svađe u Slavonskom Brodu 9. lipnja 2004. kod kafića Millenium ubili braću Dragana (32) i Željka Prgometa (28) te Gorana Begića (33). Obračun pištoljima odvijao se u Ulici Petra Krešimira, najprometnijoj ulici u Brodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"