Obavijesti

News

Komentari 0

Najveći piknik: Školarci su se zabavili i ponešto naučili

 Najveći piknik: Školarci su se zabavili i ponešto naučili
4

Kreativne, likovne i znanstvene radionice, sportska natjecanja, plesne škole, kazališne skupine i razne maskote, izmjenjivali su se na pozornici u Maksimiru

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Kreativne, likovne i znanstvene radionice, sportska natjecanja, zborovi i plesne škole, kazališne skupine i razne maskote, izmjenjivali su se jučer na pozornici u parku Maksimir i u okolnim šatorima.

Stotine djece nisu znale kamo da se prije okrenu na jedinstvenom dvodnevnom pikniku za školarce i njihove roditelje. Dobrodošlicu na piknik u suorganizaciji 24sata i sretan početak nove školske godine zaželio im je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tomislav Miletić/PIXSELL

- Dajte mi znanja, dat ću vam imanja, glasi jedna stara poslovica. Zato morate shvatiti koliko je znanje važno, jedino se njime može biti konkurentan. Vi ste naša budućnost i želim vam sve najbolje ove i svih idućih godina - rekao je djeci gradonačelnik. 

Ubrzo su zaključili kako je najbolje pažljivo upijati znanje na svakoj od radionica i isprobati ih baš sve. Na znanstvenoj, koju priprema udruga Profesor Balthazar, izvodili su razne pokuse kako bi nešto naučili o znanstvenim fenomenima koji nas okružuju. Porta Vitae predstavila je svoj program stranih jezika. Djeca su se upoznala i sa zabavnom metodom učenja engleskog jezika Helen Doron i u samo nekoliko minuta počela su izgovarati prve engleske riječi.

Tomislav Miletić/PIXSELL

 HAK ih je odveo na poligon na kojem su mogli učiti o sigurnosti u prometu. Jednako je privukao djevojčice i dječake. Vrhunac oduševljenja priredili su im vatrogasci koji su mališane učili kako da ugase požar. 

HAŠK Mladost i Male sportaše sa Sportske akademije bombardirali su pitanjima o svim vrstama sportova i dobili detaljne odgovore koji će mnogima od njih olakšati odluku o tome što upisati u novoj školskoj godini. 

Tomislav Miletić/PIXSELL

Nakon sveg upijenog znanja, došlo je vrijeme i za okrepu. Na gastroradionici su se mogli okušati u pripremaju sendviča. Glavni sastojci bili su svježe i zdrave namirnice poput rajčice i zelene salate. Kalorije su se poslije trošile u sportskim natjecanjima kao što su povlačenje konopca, a mnogi su i zaplesali gledajući nastupe plesnih skupina. 

Roditeljima su se lica posebno ozarila čim su se njihova djeca na pozornici raspjevala. Na kraju programa svi su s oduševljenjem prihvatili poziv organizatora da dođu i sutra.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.