Obavijesti

News

Komentari 21

Nakić: Dopunsko od 150 kuna? To je izmišljotina, sramota...

Nakić: Dopunsko od 150 kuna? To je izmišljotina, sramota...
1

Kad netko izmišlja podatke i dokument koji ne postoje mislim da on sramoti svoju struku. Nas nitko nije upitao da li postoji takav dokument - rekao je Nakić...

VIDEO

Povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih usluga pitanja je na koja je ministar zdravlja Dario Nakić odgovarao prije sjednice Vlade. 

Poručio je da njegovo ministarstvo radi na tome da se održi kvaliteta i razina zdravstvene zaštite i suprotno od privatizacije radimo na tome da održimo razinu javnog zdravstva i omogućimo da svi ljudi, bez obzira na razinu primanja, mogu dobiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. 

- Prekinuo sam nedavno ugovor s jedom privatnom kompanijom za određene dijagnostičke pretrage u vrijednosti od 16,5 milijuna kuna za prošlu godinu i to sam dao da rade ustanove u vlasništvu države. Je li to ukazuje na privatizaciju?

Sve što radimo, radimo da povećamo sigurnost pacijenata i da im bude dostupna zdravstven zaštita- poručio je.

Naveo je da je planirano povećanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna nije popularna mjera.

- Naravno da to nije nešto što bi itko želio. Bilo bi mi draže da sam mogao spustiti cijenu sa 70 na 50 kuna no nakon toga bi bio odgovoran što ako dođemo u priliku da ne možemo pružiti zdravstvenu zaštitu stanovništvu. To bi bila katastrofa - poručio je. 

Upitan planira li povećati cijenu na 150 kuna i je li dokument koji su objavili pojedini mediji, prema kojem nas čeka privatizacija zdravstva, Nakić je kazao kako njega nitko nije upitao postoji li takav dokument.

- Kad netko izmišlja podatke i dokument koji ne postoje mislim da on sramoti svoju struku. Mediji bi trebali progovoriti o tome. Nas nitko nije upitao da li postoji takav dokument. Taj dokument nisam vidio, niti sam ga ikad prezentirao niti znam da postoji niti čiji bi bio. To nije dokument Vlade - poručio je Nakić.

Kada je riječ o zdravstvenim uslugama kazao je kako su to veliki troškovi te da svugdje postoji participacija odnosno snošenje dijela troškova.

- U Hrvatskoj oko milijun i 600.000 stanovnika u tome participira no međutim jedan dio ne. Oko 700.000 ljudi ne plaća dopunsko zdravstveno osiguranje i to je svačiji izbor. Međutim tada ukoliko završe u bolnici u napravi se niz pretraga i terapijskih postupaka tada ta visina participacije koju on mora platiti može iznositi i do 3000 kuna. Do sada je bilo 2000 kuna, ranije je bilo 3000. Mi ćemo vratiti na 3000 kuna. Zapravo ćemo potaknuti ljude da je bolje da plaćaju dopunsko zdravstveno osiguranje. Sa tom dodatnom količinom novca mi nećemo moći pokriti sve manjkove u zdravstvenom sustavu, no to će biti jedan dio. Uz to ćemo krenuti u reformske mjere s jedinim ciljem da bi omogućili da svaki građanin bez obzira na primanja može dobiti sve ono što mu je potrebno. Ni mrvicu manje - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava