Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naknadu za izborne troškove, Kolakušić donirao za Spinrazu

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako sam i najavio, odmah po zaprimanju naknade za troškove izborne promidžbe, cjelokupni iznos od 61.767 kuna uplatio sam u državni proračun i to u Fond za lijek Spinraza, priopćio je Kolakušić

Hrvatski zastupnik u Europskome parlamentu i kandidat za predsjednika Republike Mislav Kolakušić priopćio je u ponedjeljak kako je cjelokupni iznos koji mu je isplaćen za troškove izborne promidžbe na izborima za Europski parlament, nešto manje od 62 tisuće kuna, uplatio Fondu za posebno skupe lijekove Spinraza

- Kako sam i najavio, odmah po zaprimanju naknade za troškove izborne promidžbe, cjelokupni iznos od 61.767 kuna uplatio sam u državni proračun i to u Fond za lijek Spinraza, priopćio je Kolakušić. 

'SVE JE TRAJALO POLA SATA' Mate (10) je prvo dijete koje je na respiratoru primilo Spinrazu

 Opetovao je kako kako smatra neprihvatljivim da se političke stranke i nezavisne liste, izravno ili neizravno, financiraju iz državnoga i lokalnih proračuna na teret građana. 

- Takvim financiranjem stvorene su desetine tisuća političkih nesposobnjakovića, uhljeba, koji nisu sposobni svojim radom i potporom članova stranke osigurati ni najosnovnija sredstva za financiranje vlastitih političkih djelovanja, napominje.

Stoga je pozvao i sve ostale liste kojima je odobrena isplata naknade za izborne troškove: HDZ (344.000 kuna), SDP (258.000 kuna), Hrvatske suvereniste (86.000), Živi zid (86.000 ) i Amsterdamsku koaliciju (86.000 kuna) 'da dobivene iznose, kao i sve druge milijunske iznose koje su primili iz državnih i lokalnih proračuna, vrate građanima u državni proračun, kako bi se iskoristili u svrhe za koje su izvorno i namijenjeni'. (pm)

 

Komentari (27)
  • Veoma pohvalno i čestitam Mislavu.

    12. 8. 2019,   13:23
  • Kad se političari natječu za posao, mi, njihovi poslodavci, moramo plaćati troškove koje su pri tom ostvarili. To je kao da vam privatna kompanija kod koje se zaposlite mora platiti troškove koje ste imali prilikom traženja posla. Nevjerojatno na koje sve legalne, a nelegitimne načine političari kradu ovaj narod.

    12. 8. 2019,   14:21
  • Moralno je kad su odrasli zaista odrasli, a time odgovorni i prema sebi i prema drugima. Svaka čast.

    12. 8. 2019,   13:31