Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon 16 godina pronašli tijela alpinista koji su nestali u lavini

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Tijela Alexa Lowea i njegovog kamermana Davida Bridgesa bila su zarobljena u ledenjaku nakon što ih je 1999. godine zatrpala lavina. Pronašli su ih dvojica planinara iz Njemačke i Švicarske

Nakon više od 16 godina pronađena su tijela američkog alpinista Alexa Lowea  i njegovog kamermana Davida Bridgesa koji su poginuli penjajući se na planinu Shishapangma u Tibetu. 

David Goettler iz Njemačke  i Ueli Steck iz Švicarske  vjerojatno nisu očekivali da će na 14. najvišoj planini na svijetu  pronaći tijela jednog od najvećih svjetskih planinara i njegovog kamermana koje je 1999. godine zatrpala lavina i koji su ostali zarobljeni u ledenjaku. Odjeću i ruksake koje su pronašli  opisali su Conardu Ankeru koji se tog dana penjao s Loweom i Bridgesom i koji je potvrdio da je riječ o njihovim stvarima. 

Nakon tragedije Anker se vjenčao s Jenifer Lowe, udovicom poginulog planinara koja je 2008. godine objavila svoje memoare. U zadnjem paragrafu napisala je:"Jednog dana Alex će se otopiti s ledenjakom, a ja se ne veselim tome."

Kako bi sahranili ostatke, par planira na ljeto posjetiti Tibet sa svojim sinovima. Ceremonija će se održati u tibetanskom gradu Nyalamu. 

 

 

 

Komentari (7)
  • jesu bili zivi ili?

    2. 5. 2016,   15:22
  • Vrhovi u Himalaju kriju još mnogo ljudskih tijela! :(( Šiša Pangma, zadnji vrh iznad 8000 metara.

    2. 5. 2016,   14:49
  • Wow

    2. 5. 2016,   14:36