Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon 25 godina: Prihvatili Šeksovu neopozivu ostavku

None Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL 3

Politička dugovječnost sigurno otvara mnoge dileme, no Šeks je taložio iskustvo i znanje koje će, vjerujem, na najbolji način koristiti na novoj dužnosti, kaže Leko

Sabor je prihvatio neopozivu ostavku Vladimira Šeksa (HDZ). Nakon 25 godina u Saboru kao zastupnik odlazi na mjesto savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za ustavno-pravna pitanja. Šeks odlazi u mirovinu, a na Pantovčaku će raditi bez naknade. 

Davorin Mlakar (HDZ) podsjetio je da je Šeks jedan od autora Božićnog Ustava, odluke Sabora o raskidu državno-pravne sveze s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ (8. listopada 1991.) te saborskog poslovnika. 

- Vladimir Šeks sigurno je jedan od ljudi koji su obilježili posljednjih 25 godina političkog života. Bez obzira iz koje političke opcije dolazili, vjerujem da smo ga svi uvažavali kao iznimnog stručnjaka – izjavio je Mlakar. 

Mlakar smatra da je Šeks zavrijedio da mu se zahvale. 

- Unatoč svim funkcijama koje obnašao posljednjih 25 godina, vjerujem da će ostati zapamćen u novijoj povijesti upravo zbog svog rada u parlamentu. U ime Kluba HDZ-a na tome mu najtoplije zahvaljujem – poručio je Davorin Mlakar. 

Šeksu nisu zapljeskali svi iz vladajuće većine

Zastupnici su zapljeskali, ali to nisu učinili svi iz vladajuće većine.

Predsjednik Sabora Josip Leko rekao je da je uvijek cijenio Šeksovu odanost nacionalnim interesima i demokratskim vrijednostima.

- Njegova politička kvaliteta može se prepoznati u mnogim zakonima, ali i Ustavu. Uvijek sam cijenio taj njegov politički refleks. Politička dugovječnost sasvim sigurno otvara mnoge dileme, no Šeks je samo taložio iskustvo i znanje koje će, vjerujem, na najbolji način koristiti na novoj dužnosti – zaključio je. 

Šeksa će u Saboru mijenjati Tugomir Kuduz koji je položio prisegu.

Šeks se nije pojavio u Saboru jer je kao izaslanik predsjednice bio na sjednici Gradskog vijeća Đakova povodom 766. rođendana.

Komentari (58)
  • soba za detoksikaciju i dežurna kola za infuziju su opremljena samo za njega i sele na pantovćak.......

    8. 5. 2015,   13:32
  • Heh, s jednog mjesta na drugo, svejedno će opet biti pretplaćen, a vjerojatno će i štok biti jeftiniji

    8. 5. 2015,   13:51
  • Šeki ima iskustva i znanja?bum poludel,a kakovog to iskustva ima i gdje ga je stekao,u HDZu možda.

    8. 5. 2015,   15:26