Obavijesti

Promo sadržaj

Nakon 30 godina odustao sam od posla i počeo voziti na Uberu

Nakon 30 godina odustao sam od posla i počeo voziti na Uberu
2

Gordan Marković frizerski obrt naslijedio je od oca, no kako je tržište postalo prezasićeno, morao je potražiti novu profesiju. U vožnji na Uberu se pronašao jer i dalje radi s ljudima, a kad će i koliko voziti bira sam

Gotovo 30 godina Gordan Marković (47) radio je kao frizer. Obrt je naslijedio, no, iako mu je to struka, zbog zasićenosti tržišta odlučio je u potpunosti promijeniti karijeru i okušati se u nečem novom.

Previše je frizerskih salona po gradu, pa je postalo preteško osigurati si egzistenciju. No, ključno je pitanje bilo čime bih se ja u ovim godinama mogao baviti, a da pri tome ostanem u kontaktu s ljudima, na što sam navikao. Ispostavilo se da je vožnja na Uberu upravo po mojoj mjeri”, priča Gordan koji od tada isključivo vozi. Nakon tri godine odlučio je otvoriti vlastiti paušalni obrt, pa dok čeka sve potrebne dozvole, vozi preko inkubatora. 

Imao sam vlastitu firmu, no odlučio sam se prebaciti na obrt jer je isplativiji i jednostavniji za otvaranje i vođenje. Samo otvaranje obrta je trajalo manje od deset dana. Vrlo je jednostavno”, priča Gordan. Obrt je ujedno i jeftiniji za otvaranje, ne treba vam temeljni kapital, objašnjava Gordan.

"Očekujem da će obrt biti isplativiji. Princip kod Ubera je jednostavan: koliko radiš, toliko zaradiš. Ako želim opipljivu zaradu, znam točno koliko vremena trebam provesti za volanom. Obično vozim osam sati svaki dan, osim nedjeljom ako imamo obiteljsko okupljanje", kaže i dodaje da je svakako najveća prednost vožnje na Uberu fleksibilnost. Nakon što sina ujutro odveze u školu, sjeda za volan i vozi dok ne završi nastava. Zatim njih dvojica idu kući i čekaju mamu te zajedno ručaju, pa se Gordan opet vraća na cestu. Kad mu sin nastavu ima poslijepodne, jutra provodi s njim, a vozi tek nakon 14 sati.

"Kod kuće sam najkasnije oko 21.30 sati. Obično me sin nazove i pita kad ću doći. Tad završava moj radni dan. Zbog toga što nemam fiksno radno vrijeme ni šefa da provjerava gdje sam, stignem obaviti sve privatne obaveze i odmoriti kad ja to želim", priča Gordan i dodaje da će si u srpnju priuštiti godišnji odmor s obitelji.

"Moram se prilagoditi supruzi i njenom poslu. Ja mogu kad hoću", smije se i dodaje da je čuo kako na obali ima jako puno posla, no to će ipak prepustiti mlađim kolegama kojima odgovaraju noćne smjene.

Uživa, kaže, što mu svaki dan donosi nova iskustva i poznanstva te se u potpunosti pronašao u vožnji. Voli komunicirati s ljudima te mu nije problem prevoziti ni pizze, ptice, studentske indekse, čak ni kante pune smjese za palačinke.

"Susreo sam puno zanimljivih ljudi i najveći elan mi daju upravo njihove pohvale", zaključuje Gordan dok s osmijehom čita jednu od prvih koje je dobio kad je tek počeo voziti: Zbog ovakve usluge i ugodna društva te izlaženja u susret svakodnevno koristim Uber. Ovakvi vozači su razlog zašto.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline