Obavijesti

News

Komentari 245

Vučić bijesan: Izjava premijera Albanije je čista provokacija

Vučić bijesan: Izjava premijera Albanije je čista provokacija
4

Vučić i Rama sastali su se u 11 sati, nakon čega su se zajednički obratili medijima. Srpski premijer je poludio kada je Rama u govoru spomenuo 'neovisno Kosovo'

VIDEO

Predsjednik albanske vlade Edi Rama doputovao je u službeni posjet Srbiji, prvi posjet jednog predsjednika albanske vlade Beogradu nakon 68 godina. 

Vučić i Rama sastali su se u 11 sati, a prema jučerašnjem priopćenju iz ureda srbijanskog premijera, taj susret trajao je samo 20 minuta. Potom su se susrela državna izaslanstava i potpisivanje sporazuma, a potom i zajednička konferencija za novinare na kojoj je bilo vrlo napeto. 

Vučić bijesni: 'Spominjanje neovisnog Kosova  je provokacija'

Srpski premijer Aleksandar Vučić kazao je kako je spominjanje 'neovisnog Kosova' na zajedničkoj konferenciji za novinare s albanskim premijerom Edijem Ramom provokacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neću nikome dozvoliti da nas ponižava u Beogradu, Kosovo i Metohija su bili i ostali dio Srbije i nikada nisu imali veze s Albanijom - rekao je Vučić pred Ramom i dodao kako je realnost da je Kosovo u sastavu Srbije, ali da je dobro što 'jedni drugima u lice govorimo što mislimo'. 

- Međutim, žao mi je što je gospodin Rama iskoristio naše gostoprimstvo za provokaciju svojih domaćina - zaključio je Vučić. 

Rama je na to odgovorio kako će biti dobrodošao ako dođe u Tiranu. 

- Naravno da ću otići u Tiranu, trudit ću se da budem gost koji neće provocirati svog domaćina, ali ću svakako doći sa istom porukom,  a to je da je Kosovo dio Srbije - rekao je Vučić. 

Ipak kazao je kako će unatoč incidentu nastaviti razgovore s albanskim premijerom. 

Susret dogovorili telefonom

Albanski i kosovski mediji tvrde da će Rama posjetiti i većinsku albansku zajednicu na jugu Sbije, u tzv. Preševskoj dolini, ali u Beogradu još nema službenih potvrda tog posjeta. Neizvjesno je i da li će se tijekom boravka u Beogradu albanski premijer sastati s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem Rama se telefonski dogovorio o datumu posjeta nakon što je prethodni, najavljen za  22. listopada, odgođen zbog incidenata na utakmici u Beogradu 14. listopada.

Premijer Albanije ranije je poručio da je njegov posjet Srbiji novi početak za cijeli Balkan, javlja Al Jazeera.

Balkan je, istaknuo je tada Rama, područje koje je na početku svoje novije povijesti bez sukoba među državama i "posjeduje veliki potencijal za ekonomski razvoj, pod uvjetom da se taj potencijal posebno iskoristi kroz regionalnu suradnju".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.