Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razvod nakon 8 godina: Bero je Irenu osvojio matematikom...

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 3

Predsjednik SDP-a razveo se od supruge, nakon osam godina braka. Potpuno neobično za hrvatske političare, Bernardić je o tome obavijestio medije priopćenjem koje je poslano sa službenog e-maila SDP-a...

Ovim putem želim obavijestiti medije da smo moja, sada već bivša, supruga Irena i ja odlučili krenuti svatko svojim putem te smo se razveli. Nakon zajednički provedenih godina ispunjenih ljubavlju i međusobnim razumijevanjem u život dalje krećemo kao dobri prijatelji, stoji u priopćenju koje potpisuje Davor Bernardić (39).

Zamolio je medije za razumijevanje.

- O ovoj temi više ne želimo govoriti. To je naša zajednička odluka i molimo da je poštujete, zaključio je Bernardić.

Nije voljela kamere

U SDP-u se već dugo priča da par ima ozbiljnih problema, ali je Bernardić iznimno nevoljko o tome razgovarao. Par nije zajedno živio više od dvije godine, a neki SDP-ovci kažu da se već dugo priča kako se razvode.

- Valjda je to sad i sudski okončano, pa je odlučio poslati priopćenje, kaže jedan od njih.

Foto: Goran Jakus/HaloPix/PIXSELL

U SDP-u se pričalo i da Bernardić već dugo ima posebnu sobu na sedmom katu na Iblerovu trgu, gdje je znao i prespavati. Ali to je više na razini legende. U svakom slučaju, par se razdvojio iako to nije bilo u svađi. Primjerice, ljetos su zajedno snimljeni na jadranskoj obali.

Bernardićeva sad već bivša supruga Irena godinu je dana mlađa od njega. Nikako nije voljela pojavljivati se u javnosti, pa je čak i na vjenčanju nakon nekoliko fotografija par zamolio medije da odu. Tu i tamo je znala doći s Bernardićem na glasovanje.

Osvojio ju je matematikom

Par se vjenčao u travnju 2011. godine u crkvi Svetoga Križa u Sigetu. Vjenčali su se na isti dan kad je u Velikoj Britaniji bilo kraljevsko vjenčanje princa Williama i Kate Middleton.

Prije vjenčanja Davor i Irena su bili u vezi dugih devet godina.

Bernardić se hvalio da ju je osvojio šarmom, ali i znanjem. Irena je studirala ekonomiju, ali je imala problema s matematikom. Kad je upoznala Beru preko zajedničkog prijatelja, on joj je ponudio držanje instrukcija iz matematike. Jer Bernardiću su matematika i fizika uvijek bile u malome prstu. I tako se rodila ljubav. Zbog zapošljavanja supruge, prvo u Zagrebačkom holdingu, a zatim i u tvrtki kćeri Hrvatske pošte, Bernardić je trpio političke kritike i u stranci i izvan nje.

Irena je bila uz Davora u teškim životnim trenucima, prvo kad mu je preminuo otac, a zatim i majka. Ni kad je već postalo jasno da brak ne funkcionira, Bero nije iznosio detalje.

Komentari (112)
  • Sad ce glasati za HDZ u inat njemu 😃😩 Bero je neozbiljan.

    18. 10. 2019,   20:09
  • Bernardicu, ako si u braku bio ko i u politici. Nista cudno, cestitke Ireni, rjesila se mamlaza.

    18. 10. 2019,   20:11
  • Svi ti što žene OSVAJAJU matematikom su kalkulantii...uvijek u nekim izračunima tako da im brakovi traju vrlo kratko !

    18. 10. 2019,   20:30