Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon Benkovca, javila se i Općina Preko: 'A gdje smo mi?'

None Foto: Screenshot/YouTube/TZ Zadarske županije

Nameće se činjenica da smo svi mi platili taj spot. A ako smo ga platili, zašto nas u njemu nema?, pita Općina Preko koja je nezadovoljna promidžbenim videom TZ-a Zadarske županije

Nakon što je Benkovac reagirao na izostavljanje u novom spotu Turističke zajednice Zadarske županije, oštro je reagirala i Općina Preko. Poslali su priopćenje.

- Izrada materijala novog brendiranja Zadarske županije košta gotovo milijun kuna, a budući da je izvor prihoda TZ županije najvećim dijelom boravišna pristojba i turistička članarina koja se uplaćuje na temelju turističkog prometa u svim gradovima i općinama županije, tj. 10-20% tih prihoda ide županijskoj turističkoj zajednici, nameće se činjenica da smo svi mi platili taj spot. A ako smo ga platili, zašto nas u njemu nema? 

Povrh toga, prema tumačenju nekih stručnjaka s prezentacije, novi promotivni materijal TZ Zadarske županije je takav da više nema potrebe da promociju rade pojedinačne lokalne turističke zajednice jer je to napravljeno novim brendiranjem Zadarske regije. Kako nema potrebe da se sami promoviramo, kad nas u novom spotu TZ Zadarske županije nema?, stoji između ostalog u priopćenju u kojem nabrajaju lokacije i atrakcije kojima se otok diči.
Uskoro je stigao i odgovor Mihaele Kadije, direktorice Turističke zajednice Zadarske županije.

- Promidžba i marketing ne dijele se način kako predlažete. Ako bismo tako, možda bi najpravednije bilo podijeliti našu brošuru i video spot u male „parcele“ prema udjelu u broju noćenja. No, šalu na stranu, stručan i realan odgovor na vaše zamjerke je u činjenici da video-uradak nije rađen po dokumentarnom principu, niti po administrativnom već proizvodnom, te su prezentirani motivi za sve proizvode od čega su nautički i otočni motivi snažno zastupljeni. (...) Na kraju iskreno žalim zbog načina kojim ste odlučili reagirati. Mogli smo, i možemo i dalje, kolegijalno porazgovarati jer vjerujem da su vam načela struke bitna kao i nama, istaknula je Kadija.

Tema: Hrvatska

Komentiraj, znaš da želiš!