Obavijesti

News

Komentari 91

Nakon mjesec dana pitonke Linda i Lisa opet sikću u duetu

Nakon mjesec dana pitonke Linda i Lisa opet sikću u duetu
7

Odmor obitelji iz Slovenije u Maredu kod Novigrada pretvorio se u noćnu moru. Iz terarija u dvorištu iskrale su se njihove ljubimice, kraljevski pitoni Linda i Lisa

VIDEO

Strah me bilo da su pojele divlje mačke, da ju je netko ubio ili ukrao. Nisam mislila da ćemo je ikad više pronaći. No opet smo na okupu. Nakon Lise našli smo i Lindu, priča presretna Judita Potočnik iz Ljubljane.

Slovenska obitelj u srpnju je stigla na godišnji odmor u Maredu kraj istarskog Novigrada. No za koji dan odmor se pretvorio u pravu noćnu moru. Iz terarija u dvorištu vikendice iskrale su se njihove ljubimice, kraljevski pitoni Linda i Lisa.

Obitelj Potočnik danima je tugovala, ali nakon mjesec dana svi su opet na okupu. Najsretniji su blizanci Enej i Leja (9), koje nestašni pitoni nagrađuju placakanjem jezika i čvrstim “zagrljajem” oko vrata ili ruku. Njihov otac Andrej kaže da je to prava sreća.

Teže je pronaći zmije, i to još dvije, negoli odlutale pse ili mačke

- Teže je pronaći zmije, i to još dvije, negoli odlutale pse ili mačke - kaže nasmijani Andrej dodavši kako je ovo prvi put u sedam godina da su im pitoni odlutali. Egzotične zmije stare oko sedam godina duže su od metra, pa su se vlasnici bojali da će ih netko iz straha ubiti. Samo nekoliko dana nakon nestanka pronašli su Lisu. Početkom kolovoza, oko ponoći, uočili su je turisti. Isprva su se prestravili, a potom pozvali porečkog veterinara Branka Jurića. On je odmah prepoznao plemenitog i bezopasnoga kućnog ljubimca iz redova kraljevskog pitona. Kako je odlutala zmija bila iscrpljena i dehidrirana, tim porečkih veterinara spasio ju je infuzijom.

Tako se nestašna Lisa vratila kući, a potraga za Lindom trajala je sve do prije dva dana. Tad su je susjedi u Maredi našli samo 20-ak metara dalje od kuće.

Lindu smo tražili posvuda, a ona je stalno bila u blizini

- Lindu smo tražili posvuda, a ona je stalno bila u blizini. Svuda smo ostavljali posude s vodom ne bismo li je namamili. Pronašla je rupu u koju se pritajila sve dok nije ogladnjela. Tad se počela micati iz skloništa, a onda su je ugledali naši dobri susjedi. Bila je preplašena i gladna. Odmah je pojela dva miša i sad izgleda zdravo - presretna je vlasnica egzotičnih pitona Judita.

Kraljevski pitoni, poput Lise i Linde, sve su češće kućni ljubimci. Prirodna staništa su im u srednjoj Africi, a narastu do 1,5 metara. Životni vijek im je oko 30 godina. Hrane se glodavcima. Nisu otrovni.

Nakon mjesec dana straha obitelj iz Ljubljane opet je na okupu

Zmije Linda i Lisa još su u srpnju izgmizale iz terarija. Njihovi vlasnici, slovenska obitelj koja ljetuje u istarskom Novigradu, u panici su tragali za njima. Lisu su pronašli početkom kolovoza. Kako je vrijeme odmicalo, strahovali su da se njezina sestra Linda nikad neće vratiti kući.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a