Obavijesti

News

Komentari 345

Policija objavila detalje istrage u akciji Uljanik: Osnovali stožer

Policija objavila detalje istrage u akciji Uljanik: Osnovali stožer
25

U riječki DORH pristižu uhićeni u akciji Uljanik. Svi su došli u pratnji odvjetnika, a ispitivanje će svakako trajati tijekom cijelog dana, budući se radi o prilično opsežnom slučaju

VIDEO

Zadnje informacije:

16.16 - Sindikati Uljanika sastali su se na Ppantovčaku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović

15.42 - Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka u suradnji s policijskim službenicima PU istarske i PU primorsko-goranske provodili su opsežno kriminalističko istraživanje međusobnog poslovanja trgovačkih društava koja posluju unutar grupe poduzeća iz Pule, a kojoj pripada i brodogradilište u Rijeci te poslovanja društava iz navedene grupe poduzeća s drugim poslovnim subjektima izvan grupe. Upravo zbog opsežnosti i složenosti kriminalističkog istraživanja u kojem sudjeluje više od 100 policijskih službenika, osnovan je stožer u prostorijama Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, objavljeno je na stranicama MUP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S jučerašnjim danom (26.3.2019.) policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje određenih poslovnih događaja koji se odnose na razne segmente poslovanja društava iz navedene grupe. Zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju (čl. 246. st. 2. Kaznenog zakona) i jednog kaznenog djela subvencijske prijevare (čl. 258. st. 3 Kaznenog zakona), na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci te državnog proračuna u iznosu većem od 1,2 milijarde kuna, jučer ujutro u 6.30 sati su započela uhićenja osumnjičenih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je 12 hrvatskih državljana ( r. 1946., 1954., 1960., 1966.,1953, 1967., 1973., 1955., 1968., 1971., 1957. i 1971. godine) te je obavljeno 15 pretraga radnih prostora, domova i drugih prostora. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku te su protiv njih podnijete odgovarajuće kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su navedena kaznena djela počinjena prilikom poslovnih događaja, odnosno dogovaranja prethodnih uvjeta za gradnju četiri broda, ugovaranje njihove gradnje, zaključenje raznih ugovora i sporazuma o načinu financiranja gradnje, određivanju i naplati prodajne cijene brodova i njihovu predaju u vlasništvo kupcima. Gradnje tih brodova su ugovorene 2010., brodovi su izgrađeni i isporučeni 2011., 2012., 2013. i 2016. godine. Njihovom izgradnjom je oštećeno brodogradilište iz Pule s obzirom da se prodajna cijena naplaćena kupcima nije bazirala na kalkulaciji troškova gradnje već na (znatno nižoj) procjeni prosječne cijene takvih brodova donesenoj bez uvida u stanje broda.

Dodatno, prodajna cijena nije u cijelosti naplaćena, već su za dio procjene vrijednosti brodova brodogradilištu iz Pule ustupljene dionice kupaca brodova. Stjecanjem tih dionica se brodogradilištu ne osigurava puno pravo glasa niti stalni prinos, ali zato njihovim stjecanjem kao dioničar pristupa obvezama za kredite iz kojih su kompanije platile dio dogovorene prodajne cijene. Tako je brodogradilište iz Pule do kraja lipnja 2015. godine na svoju štetu posredno neosnovano sudjelovalo i u podmirenju tih obveza.

Predmet kriminalističkog istraživanja su bili i događaji u brodogradilištu u Rijeci, koje je zbog teškoća bilo u postupku restrukturiranja, a od kraja lipnja 2013. do kraja prosinca 2017. godine i korisnik potpora za restrukturiranje. Kao takvo, trebalo bi se suzdržati od ulaganja koja nisu nužna za postizanje rentabilnosti i od stjecanja dionica u trgovačkim društvima, osim kada je to neophodno kako bi se osigurala dugoročna održivost korisnika.

Tijekom postupka rekonstruiranja, brodogradilište u Rijeci je za brodogradilište u Puli izvodilo radove na dovršetku tri broda, uključujući jedan od četiri prethodno navedena broda te je po toj osnovi je imalo potraživanja od brodogradilišta u Puli. Umjesto naplate potraživanja, četvero osumnjičenika su u svojstvu direktora i članova nadzornih odbora zaključili ugovore kojima brodogradilište u Rijeci stječe 40% ranije navedenih udjela/dionica od brodogradilišta u Puli. Dionice plaća prebijanjem ugovorne cijene dionica sa cijenom potraživanja od brodogradilišta u Puli. Navedenim prebijanjem potraživanja, brodogradilište u Rijeci nije steklo nikakvu ekonomsku korist već je njime oštećeno.

Dodatno, brodogradilište u Rijeci je, temeljem Sporazuma o suradnji na zajedničkoj provedbi izgradnje četiri broda za domaće naručitelje, gradilo dva broda za dioničko društvo iz Pule. Za njihovu izgradnju je ugovoreno trebala primiti sredstva državne potpore putem dioničkog društva iz Pule koji ih je i primio u dva navrata, u rujnu i prosincu 2013. godine. Potom direktor brodogradilišta iz Rijeke i direktor dioničkog društva iz Pule potpisuju ugovor o pozajmici na osnovu kojeg brodogradilište uplaćuje dioničkom društvu isti iznos koji je brodogradilište trebalo primiti kao potporu. Dioničko društvo iz Pule primljena sredstva uplaćuje natrag brodogradilištu u Rijeci, ali kao uplatu državne potpore koju je ionako trebalo uplatiti, dok pozajmica brodogradilištu nikada nije vraćena. Ovime je dioničkom društvu iz Pule pribavljena protupravna imovinska korist na štetu brodogradilišta u Rijeci.

Dodatno, nakon primitka drugog dijela potpore, umjesto uplate korisniku tj. brodogradilištu iz Rijeke, direktor dioničkog društva iz Pule ih odlučuje iskoristiti za podmirenje kreditnih obveza dioničkog društva. Korištenjem sredstava državne potpore suprotno njihovoj namjeni oštećeno je brodogradilište iz Rijeke kao korisnik namjenske potpore, državni proračun RH kao davatelj namjenske potpore.

Naposljetku, kako bi se završio postupak restrukturiranja prikazivanjem investicija, direktor brodogradilišta iz Rijeke je s dva člana Uprave dioničkog društva iz Pule (ujedno članovi Nadzornog odbora brodogradilišta iz Rijeke), zaključio ugovor o kupoprodaji postrojenja (panel linija). Kupoprodajnim ugovorom brodogradilište iz Rijeke kupuje navedenu liniju, a terećeno je i za njenu ugradnju. Navedeno se prikazalo kao dio izvršenja obveze investiranja u postupku restrukturiranja, a zapravo se radi o panel liniji nabavljenoj 2016. za potrebe drugog društva. Ovime su se dioničkom društvu iz Pule pribavila i sredstva za zatvaranje obveza po zadužnici i za zatvaranje obveza prema HBOR.

Osumnjičeni su tijekom današnjeg jutra, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

15.37 - Predstavnici radnika Uljanika su na sastanku s predsjednicom.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike radnika Uljanika Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike radnika Uljanika Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike radnika Uljanika
15
| Foto: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

15.20 - Uprava Uljanika na službenim je stranicama Zagrebačke burze objavila da je tokom jučerašnjeg dana izvršena pretraga prostorija Uljanika na temelju naloga istražne sutkinje Županijskog suda u Puli.

- S obzirom na osjetljivost informacija i postupke u tijeku, nismo u mogućnosti iznijeti detalje izvršenih radnji. U tijeku je nadzor više državnih institucija nad društvima Uljanik Grupe pri čemu stručne službe Uljanik Grupe pružaju punu podršku s ciljem donošenja relevantnih zaključaka - poručili su iz uprave tog društva.

15.00 - Nakon ispitivanja u ŽDO-u, 12 osumnjičenih vraća se u pritvor. Kod suca istrage trebali bi biti sutra ujutro, nešto iza 8 sati. Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se i odluka o daljnjem pritvoru. 

14.49 - U 15 sati radnike Uljanika primit će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svome Uredu na Pantovčaku.

14.44 - Uz Antona Brajkovića, koji se ne brani šutnjom već je danas odgovarao na pitanja istražitelja, čini se da se šutnjom nije odlučio braniti ni Dragutin Pavletić jer je već duže vrijeme na ispitivanju. On je aktualni direktor Uljanik plovidbe...

13.59 - POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Rijeka... Akcija ‘Muljanik’ (novinari: M.Tomljanović i D.Vukušić)

Posted by 24sata on Wednesday, 27 March 2019

- O sucima i Državnom odvjetništvu ovisi hoće li se uhićeni braniti sa slobode. Treba vidjeti postoje li uvjeti za zadržavanje - rekao je odvjetnik Goran Veljović, branitelj Elvisa Pahljine.

13.42 - U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci trenutno traje ispitivanje Marinka Brgića i Elvisa Pahljine, posljednje dvojice koji su danas privedeni na razgovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

13.24 - Šef HSS-a reagirao je na izjavu Ante Nobila, da politika može pokrenuti kazneni postupak, kao i odlučiti o njegovu kočenju. 

- Zastrašujuće je to što je rekao. Mislim da je u pravu. Neka demantiraju, neka ga tuže za klevetu ako imaju hrabrosti. Ovo što je rekao je najveći problem hrvatske države, što je pravosuđe pod direktnom upravom Vlade i Andreja Plenkovića - rekao je Beljak na N1.

Naime, na pitanje je li riječ o političkom procesu, Nobilo je rekao da nije. 

- Ne, tajming je politički, da bi se loš efekt od sutrašnje odluke Vlade, koja će vjerojatno Uljanik poslati u stečaj, a 3. maj zbog biračkog tijela u Rijeci vjerojatno zadržati, da bi se bijes i ljutnja javnosti, prije svih radnika, usmjerila na, kako je u medijima rečeno, ovih 12 žigosanih, umjesto na Vladu. Ako politika može tajmingom pokrenuti kazneni postupak kada njima u političkom smislu odgovara, onda oni mogu i zakočiti kazneni postupak - naglasio je Nobilo i dodao da 'nije lijepo živjeti u zemlji gdje se kazneni postupak pokreće i koči ovisno o interesima politike'.

13.08 - Ispitivanja će trajati i tijekom četvrtka, a do tada ostaju u pritvoru.

13.02 - Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu kako je Ministarstvo financija Vladi dalo sve potrebne brojke oko Uljanika i efekte na javne financije, a vidjet će se hoće li Vlada sutra donijeti odluku. 

Upitan prije ulaska u Banske dvore je li sutra "dan D" za Uljanik, Marić je rekao da bi mogao biti što se tiče sudskih procedura, i to u vezi 3. maja, a što se tiče Vlade "to će se to još vidjeti".

Za sutra je, naime, na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj, a za sada je nepoznato hoće li Vlada sutra donijeti konačnu odluku o Uljanik grupi, u okviru koje je i 3. maj, odnosno hoće li pulsko i riječko brodogradilište u stečaj ili restrukturiranje.  

Marić je istaknuo da je Ministarstvo financija isporučilo sve potrebne brojke za Vladu i sve efekte na javne financije. 

13.00 - Radnici Uljanika i dalje štrajkaju. Ulazi brodogradilišta su zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora.

Pula: Å trajk u Uljaniku traje do daljnjega Pula: Å trajk u Uljaniku traje do daljnjega Pula: Å trajk u Uljaniku traje do daljnjega
4
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Reuters

12.50 - O Uljaniku i u Saboru

Milorad Pupovac (SDSS) napominje kako odluka oko sudbine Uljanika nije jednostavna stvar za Vladu niti za premijera, jer i restrukturiranje i stečaj imaju svoju lošu stranu. Stava je da se subvencije i restrukturiranje koje smo imali do sada ne smije nastaviti. 

- Neovisno o odluci Vlade ja bih da se pruži prilika da nešto od Uljanika ostane. Ljudi koji su nedogovorno raspolagali novcima koje je država osiguravala za Uljanik i 3. maj trebaju odgovarati - poručio je Pupovac.

Gordan Maras (SDP) kazao je kako je problem Hrvatske što predsjednik Vlade više vodi računa o svojoj slici u javnosti nego radi li u Uljaniku više ili manje ljudi. 

- Problem je što Vlada ne radi, nema koncepciju kako nadomjestiti eventualno izgubljena radna mjesta u Puli, što se nada da će ti ljudi naći posao u Austriji, Italiji ili Njemačkoj i da će još više ljudi otići iz Hrvatske. Njima je bitno kako izgledaju i medijima i da u Hrvatskoj ostanu eventualno ljudi koji će podršku dati njima. To je tzv. uhljebnička i stranačka Vlada koja isključivo gleda iz svog stranačkog interesa kako vodi državu. Da to nije tako onda bi se valjda ministri u prošle tri godine pitali  - kazao je. 

Stjepan Čuraj (HNS) kazao je kako je država kao najveći pojedinačni vlasnik trebala znati što se događa u Uljaniku.

- Očigledno je bilo određenih malverzacija, što će, vjerujem, istrage i sudski procesi. Nadam se da će ovo dobiti epilog i da nikada više nikome u Hrvatskoj neće pasti na pamet da bilo što radi, pogotovo negdje gdje je uključena država i javni novac da jednom više to zatvorimo - kazao je. 

12.30 U međuvremenu privedeni su i Dragutin Pavletić, Marinko Brgić i Eduard Milovan...

Pokretanje videa...

00:09

11.40 - Odvjetnici Antona Brajkovića, Goran Marjanović i Matija Miloš kažu da je njihov klijent iznosio obranu. S obzirom da se radi o vrlo širokom istražnom aktu na 7 stranica, a pogotovo u dugom periodu, Brajković je detaljno iznio svoju stranu priče. Ključno što su nam rekli odvjetnici je da je Brajković ispravno radio u interesu tvrtke i donosio poslovne odluke s dobrim namjerama. Brajković je zasad jedini od 12 uhićenih za kojeg znamo da je odgovarao na pitanja istražitelja. Rossanda se, recimo, brani šutnjom.

11.17 - Nikoga od osumnjičenih se ne tereti da je uzeo niti jednu kunu. Unutar sustava Uljanika došlo je do poslova kojima su oštećene tvrtke unutar sustava. Dakle, nema isisavanja novca, rekao je Anto Nobilo nakon što je odveden Rossanda.

11.14 - Giannija Rossandu su saslušali u riječkom USKOK-u, odnosno pokušali saslušati jer je cijelo vrijeme šutio - njegov odvjetnik Anto Nobilo opet je jutros rekao da se brani šutnjom. Potom je odveden u pritvor.

Pokretanje videa...

00:28

11.12 - Predstavnici radnika pulskog Uljanika predvođeni čelnicima sindikata koji djeluju u pulskom brodogradilištu, otputovali su u srijedu u Zagreb gdje će ih poslijepodne primiti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svome Uredu na Pantovčaku.

11.00 - Čini se da postaje tijesno iza rešetaka. Naime, Darko Šorc je ušao u zgradu županijskog državnog odvjetništva s lisicama na rukama pa odmah izašao. Prebacili su ga na općinsko državno odvjetništvo...

Pokretanje videa...

00:10

10.34 - Saborski zastupnik Silvano Hrelja (HSU) osudio je u srijedu način na koji su privedeni osumnjičenici u akciji Uljanik, poručivši da ih nije trebalo tako uhititi, nego pozvati na obavijesni razgovor.

- Atraktivna akcija hapšenja sa 100 policajaca, 25 po svakom uhićenom, ni to nije  trebalo, trebalo ih je pozvati na obavijesni razgovor, poznajem te ljude, jer su ratnih godina, neki od njih bili u Uljaniku, sami bi se javili - izjavio je Hrelja u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne teme.   

Ustvrdivši da su "velike rupe u scenariju uhićenja", zastupnik HSU-a se upitao čemu sve to treba?

- Traži se rješenje, a dobivamo Pedra - izjavio je Hrelja, koji smatra da će radnici i sindikati dobiti tek sitnu zadovoljštinu, umjesto očuvanja egzistencije, nude im se uhićenja.

- Oni trebaju plaću, trebaju jesti - kazao je. 

Naveo je kako je jučerašnji dan bio jedan od najtužnijih u 163 godine Uljanika.  

Osramoćeni su svi časni Uljanikovci, ocijenio je Hrelja, napominjući kako je i sam radio 14 godina u Uljaniku, pa i četiri ratne godine za Domovinskog rata.  

Nakon svega, dolazimo u situaciju da u slobodnoj Hrvatskoj imamo radnike Uljanika koji sedam mjeseci nisu primili plaću, a tri mjeseca nikakvu plaću, a za ratnog bombardiranja u 2. svjetskom ratu dobivali su bonove za hranu, kazao je Hrelja, upitavši se zašto im Vlada sada ne da bonove za hranu? 

Hrelja je upitao i tko je odgovarao za aferu Brodosplit u kojemu je, rekao je, "progutano" 11 milijardi kuna ili postoje različiti aršini prema različitim krajevima u Hrvatskoj . 

- Ljudi, ne ide to tako, odgovornost je osobna stvar, ali nije jednosmjerna ulica. Ovdje su oni koji su davali šakom i kapom bez provjere, bez upravljanja, sjedili su u nadzornim odborima, odobrili su ovakvu vrstu privatizacije, hoće li netko od njih odgovarati ili će ova priča završiti na 12 menadžera, među kojima su tri moja umirovljenika od kojih je jedan izrazio želju postati članom HSU-a -  kazao je Hrelja.  

Što se tiče brodogradnje, poručio je da ne traži daljnje davanje novca poreznih obveznika, pa pozvao da se ugledamo na njemačku, francusku, talijansku brodogradnju.

Horvat: Sutra ne očekujem konačnu odluku o sudbini Uljanika

10.28 - Vi zazivate stalno konačnu odluku spram ove zapetljane situacije, kazao je ministar gospodarstva Darko Horvat na pitanje hoće li Vlada sutra odlučiti ide li Uljanik u stečaj ili restrukturiranje. 

- Blizu smo konačne odluke, ali dopustite da ona bude utemeljena na pravim analizama. Ono što je najbitnije u ovom trenutku jest da se jedan loš model financiranja hrvatske brodogradnje polako napušta. Bude li prilike osmisliti ili producirati jednu novu filozofiju s tom će se krenuti, ako ne bojim se da neke stvari koje se danas događaju u brodogradilištu, jednom i drugom, morat će se promijeniti i morat će se tamo događati neke druge industrije ili drugi poduzetnički poduhvati - kazao je Horvat. 

Sutra na Vladi ne očekuje konačnu odluku o sudbini Uljanika.

- Sud može reći svoje, u ovom trenutku s kolegama iz Ministarstva financija, Upravom Uljanika i odabranim strateškim partnerom sve brojke se verificiraju. Brojke su, neću reći, iz dana u dan drugačije, ali nakon svake naše koordinacije taj trošak restrukturiranja se smanjuje. Imamo evidentiran trošak stečaja. Vidjet ćemo u sljedećih dan ili dva imat ćemo konkretne informacije - kazao je Horvat. 

Nije želio reći je li za stečaj ili restrukturiranje, uz poruku da je on ovdje da s kolegom Zdravkom Marićem ponudi najbolje rješenje za Hrvatsku.  

Nobilo o Rossandi: Moj klijent se i dalje brani šutnjom 

10:27 - Moj klijent i dalje se brani šutnjom, rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Giannija Rossande, koji je upravo stigao.

9:58 - Svi uhićeni na ispitivanje u prostorije županijskog državnog odvjetništva dovedeni su s lisicama na rukama. Pogledajte fotografije...

9.50 - Pogledajte dolazak uhićenih u riječko državno odvjetništvo:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

S obzirom da je veliki broj osumnjičenih koje treba ispitati "posuđene" su i prostorije Općinskog državnog odvjetništva gdje će biti ispitan jedan dio osumnjičenih. Svi su došli u pratnji odvjetnika, a ispitivanje će svakako trajati tijekom cijelog dana, budući se radi o prilično opsežnom slučaju

9.46Sutra je dan D, rekao je ministar prometa Oleg Butković koji vjeruje da će Vlada sutra odlučiti hoće li Uljanik u stečaj ili restrukturiranje. 

- Ja sam sklon racionalnim rješenjima. Ne znam je li stečaj racionalan ili nije. Kad gledate s financijske strane onda je, ali ako gledamo s ljudske strane onda stečaj nije racionalna odluka. Tako da je odluka jako teška - kazao je. 

9.30 - Pristižu i drugi uhićeni u akciji Uljanik. Svi će biti ispitani u DORH-u. Stigli su Zdravko Pliško, Veljko Grbac, Silvan Kranjc i Anton Brajković. Prilikom dovođenja bivšeg predsjednika Uprave Uljanika Antona Brajkovića, građanin mu je, ispred riječkoga DORH-a, dobacivao: 'Lopove, lopove'.

9 sati - Prvi od 12 uhićenih stigao je u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci. 

Kako javlja N1, uži kabinet Vlade zasjeda u srijedu. Moguće je da će odluka o sudbini Uljanika bude donesena već danas. Sutra bi mogla biti i javno komunicirana na sjednici Vlade.


Policija je objavila da se 12 uhićenih u akciji Uljanik tereti za više kaznenih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u brodogradilištima. Procjenjuje se da je nanesena šteta od milijardu i 200 milijuna kuna. Privedeni su redom bivši i sadašnji predsjednici uprava ili direktori Uljanika, 3. Maja, Uljanik Plovidbe... Među njima su bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori riječkog brodogradilišta i drugi direktori Uljanikovih društava te Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe.

Pokretanje videa...

01:12

Nakon noći u pritvoru osumnjičene u akciji Uljanik u srijedu očekuje ispitivanje u državnom odvjetništvu u Rijeci koje će potom odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i od suca istrage riječkog Županijskog suda zatražiti istražni zatvor.

Policija i istražitelji očito su krenuli tragom izvješća državne revizije, ali i internih financijskih kontrola koje su provedene još krajem 2017. godine u 3. maju. Radi se o novcu koji je država dala za restrukturiranje 3. maja, a 560 milijuna kuna je završilo u Uljaniku.

Propast Uljanika: Država je sve znala, ali im je ipak pomagala...
Propast Uljanika: Država je sve znala, ali im  je ipak pomagala...

- Nema se tu što puno reći, taj novac je nenamjenski potrošen. Sve smo mi dali DORH-u i vidjet ćemo što će oni sve utvrditi - rekao nam je još prije tri mjeseca jedan visoki Vladin dužnosnik.

'Nisu isključena nova uhićenja, istraga oko Uljanika ide dalje'
'Nisu isključena nova uhićenja, istraga oko Uljanika ide dalje'

Kajin: Za krah Uljanika odgovorni su Puležani

- Stid me je. Osjećam se krajnje poniženo. Ne zato što je u pritvoru završilo 12 Puležana nego zbog svega što se događa u Istri. Za krah Uljanika odgovorni su Puležani. Nitko sa strane nije pokrao Istru, nego su je pokrali naši najbolji sinovi. Dok istu sudbinu ne prođu oni koji su bez kune ušli u politiku, a danas se razmeću milijunima kuna - neće biti sreće, kazao je za HRT bivši saborski zastupnik Damir Kajin. 

Zamolio je sindikalista Cerovca da dopusti kooperantima da dovrše jaružar i kruzer jer će ako tako ne postupe - krivci biti sindikalisti. Kajin smatra da će se Treći maj izvući. Kaže kako je problem Uljanika kulminirao kad je Hrvatska ušla u EU, jer se jamstva više nisu odobravala a da je nakon toga na djelu "Poncijeva šema' za koju netko mora odgovarati".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 345
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto