Obavijesti

News

Komentari 478

Nakon objave o ostavci munja pogodila Baziliku svetog Petra

Nakon objave o ostavci munja pogodila Baziliku svetog Petra
17

Benedikt XVI. prvi je Papa nakon 600 godina koji odlazi s dužnosti. Rekao je da to radi za dobrobit Crkve, jer više nema snage za tu funkciju. Odmah su počela nagađanja tko će ga naslijediti

VIDEO

Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak je šokirao cijeli svijet nakon objave da se od 28. veljače povlači sa svoje funkcije te da više neće biti poglavar Katoličke crkve. 

Benedikt XVI. prvi je Papa nakon 600 godina koji daje ostavku na svoju funkciju. Ipak, objasnio je kako to radi za dobrobit Crkve te jer više nema snage za obavljanje tako važne funkcije. 

Papa je istaknuo kako odlazi samo zbog tih razloga, a nakon njegove objave odmah su se pojavile glasine kako iza odluke stoji nešto "veće". 

Službeni Vatikan potvrdio je kako je Papa svoju odluku objavio u ponedjeljak oko podne tijekom sastanka s kardinalima u Vatikanu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nekoliko kardinala koji su bili na sastanku na prvi mah nisu ni razumjeli što je Benedikt XVI. rekao, jer je sve govorio na latinskom jeziku, istaknuo je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi. Ostali su bili zaprepašteni. 

Specijal: Odlazak Benedikta XVI. 

- Slušali smo Svetog oca dok je govorio kako daje ostavku te nismo mogli vjerovati da odlazi s čela Crkve koju toliko voli - rekao je jedan od kardinala koji je bio na sastanku. Kardinal Lombardi istaknuo je kako se sada Vatikan mora brzo organizirati kako bi što prije izabrali novog Papu, a dodao je kako će Crkva s novim vladarom dočekati Uskrs ove godine.

Slušali smo Svetog oca dok je govorio kako daje ostavku te nismo mogli vjerovati

U ponedjeljak je malo nakon Papine objave oluja s kišom pogodila Rim, a munja je znakovito udarila u kupolu bazilike Sv. Petra u Vatikanu. 

Vijest o odlasku Benedikta XVI. komentirali su svi svjetski i hrvatski čelnici te su istaknuli kako će Benedikta XVI. pamtiti samo po najboljem. 

Njegov brat Georg Ratzinger "mjesecima je znao da Papa planira dati ostavku". Georg je istaknuo kako njegov brat želi više mira sada kada je stariji. Mnogi su ocijenili i kako je Papa napravio hrabru odluku.

Specijal: Odlazak Benedikta XVI. 

Pročitajte cijelu izjavu Pape: 

Draga braćo,

pozvao sam vas na ovaj Konzistorij, ne samo zbog kanonizacije nego da vam priopćim odluku od velike važnosti za život Crkve. Nakon što sam nebrojeno puta preispitivao svoju savjest pred Bogom, došao sam do zaključka da moja snaga, zbog odmaklih godina, nije više odgovarajuća tome da budem Petrov nasljednik. Svjestan sam da ta dužnost mora biti obavljana ne samo riječima i djelima, nego i molitvom i trpljenjem. Za ovu dužnost važni su i um i tijelo, ali i snaga koja me u posljednjih nekoliko mjeseci napušta do razine da sam morao priznati da više ne mogu u punoj snazi odgovarajuće ispunjavati svoj zadatak koji mi je povjeren. 

Iz ovog razloga, potpuno svjestan ozbiljnosti svog poteza, potpuno slobodan objavljujem da se odričem mjesta rimskog biskupa, nasljednika svetog Petra, dužnosti koje su mi kardinali povjerili 19. travnja 2005. godine. 

28. veljače 2013. u 20 sati, rimsko more, more Svetog Petra bit će prazno i konklava treba izabrati novog vrhovnog poglavara Katoličke crkve.

Drago braćo, zahvaljujem vam iskreno na ljubavi i vašem radu kojim ste me podržavali i tražim oprost za sve svoje propuste. Želim također naglasiti da ću nastaviti predano služiti Svetoj Crkvi kroz život posvećen molitvi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 478
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora