Obavijesti

News

Komentari 1

'Nakon pobjede protiv Rusije nije bilo bebe koja nije plakala'

'Nakon pobjede protiv Rusije nije bilo bebe koja nije plakala'

Mame i bebe iz rodilišta u Pakracu u subotu su pratile utakmicu protiv Rusije, a pripremaju se i za srijedu kada hrvatska nogometna reprezentacija igra utakmicu protiv Engleske

VIDEO

Utakmica protiv Engleske s nestrpljenjem se očekuje u pakračkom rodilištu, među 'novopečenim' mamama i njihovim prinovama.

Naime, dok mnogi s puno strasti gledaju uspjehe naše nogometne vrste ispred TV ekrana u domovima, kafićima ili trgovima, bebe rođene u pakračkom rodilištu, stare jedva nekoliko sati ili dana, Lucija Vončina, Marta Brtan, Petar Šplajt, Jakov Isić i Filip Santo zajedno su s majkama proslavile pobjedu nad Rusima, a sada se pripremaju za gledanje utakmice protiv Engleske.

- Moj sin Luka je dobio ime po Modriću, inspirirani prvenstvom u nogometu 2008. Moja kći Marta je rođena u pakračkom rodilištu za vrijeme ovog prvenstva i mogu reći da su naše živote na neki način obilježili Vatreni, a posebice navijanje za njih. Tijekom utakmice protiv Rusije, bebe na rodilištu bile jako mirne, ali nakon nje mislim da nije bilo bebe koja nije plakala, neke i cijelu noć. Našalile smo se sa to bebe na svoj način slavile pobjedu. A nju očekujemo i protiv Engleza za koje ćemo navijati i mi veliki, ali i naši mali - istaknula je mama Martina Svjetličić Brtan opisujući navijačku atmosferu u pakračkom rodilištu u jeku borbe Vatrenih.

- Dan nam prolazi kao i svaki drugi u bolnici, ali nas muči ono glavno pitanje - tko će pobjediti? Nakon Rusije, jasno je samo jedno, kako ćemo preživjeti da ne gledamo i ovu borbu naših Vatrenih u srijedu. Dugo smo se premišljale oko navijanja jer ipak nas rezovi bole pa je teško sjediti. Zajedno s nama nakon dojenja stigle su i bebe koje nisu htjele spavati, nego su i one navijale mlatarajući svojim ručicama. Pozdrav svima iz pakračkog rodilišta od najmlađih navijača - poručila je mama Vlatka Vončina. 

U pakračkom rodilištu godišnje se rodi 500 beba, a od početka 2018. rodilo ih se 193, a za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu njih čak 44. Sve mame i bebe navijači se osjećaju odlično, neki će biti kod kuće boraviti za vrijeme utakmice s Engleskom kući, a neke mame i bebe će ponoviti navijačke aktivnosti gledanjem utakmice u rodilištu.

- Pakrac je mali grad, s velikim srcem za Vatrene. Kod nas se glasno navija, bodri, živi za reprezentaciju. Stoga me ne čudi da su i naši najmlađi, naše bebe u rodilištu, zajedno s mamama proslavile pobjedu nad Rusima, te jednako očekujem i nakon duela s Engleskom. I sama volim posjetiti domaće utakmice reprezentacije i navijam s tribina. Pokušati ćemo organizirati odlazak naših navijača iz Pakraca na doček Vatrenih u Zagreb po povratku iz Rusije. Cijeli Pakrac živi za nogomet i našoj reprezentaciji želimo pobjedu do kraja - kazala je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.