Obavijesti

News

Komentari 156

'Meci su još na cesti! Minute su dijelile da imamo bijele lijesove'

'Meci su još na cesti! Minute su dijelile da imamo bijele lijesove'
17

Roditelji su djecu poslali kućama zbog sukoba vatrenim oružjem u srijedu. Pozivaju i na prosvjed u 17.15 kako bi apelirali na pomoć institucija: 'Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana'

VIDEO

Roditelji u Vukomercu blokirali su školu u četvrtak nakon vatrenog obračuna dan prije.  Hrvoje Sabljo, otac troje djece koja pohađaju vukomerečku školu rekao je za Dnevnik.hr kako je desetak roditelja blokirali pristup školi, a djecu su poslali kućama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U Zagrebu odjekivali rafali: 'Ja i unuka morali smo bježati...'
U Zagrebu odjekivali rafali: 'Ja i unuka morali smo bježati...'

- Neki roditelji su se čudili zašto to radimo, jer kažu da su djeca išla u školu i za vrijeme rata. Mi se bojimo za sigurnost naše djece, pričali smo s ravnateljem koji kaže kako je nemoćan te ne može jamčiti sigurnost niti donijeti odluku o neodržavanju nastave - rekao je Sabljo. 

Ističe kako stanovnici Vukomerca već 50 godina trpe teror zbog sukoba dviju romskih obitelji. 

- Moju djecu su zlostavljali u školi. Ovo je kap koja je prelila čašu, tražit ćemo iseljenje obitelji jer mislimo da ne žive u privatnom prostoru, već u prostorijama romske udruge - istaknuo je Sabljo. 

Obračun u Zagrebu: Priveli 19 ljudi, pretresaju im domove...
Obračun u Zagrebu: Priveli 19 ljudi, pretresaju im domove...

Roditelji su najavili i prosvjed u 17.15 u dvorištu škole. Tražit će hitnu intervenciju institucija. 

- Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana - poručili su očajni roditelji. 

Ravnatelj škole, pak, navodi kako škola nije blokirana, već radi normalno. Ipak, ravnatelj priznaje da velik dio roditelja danas djecu nije vodio u školu.

Podsjetimo, vatreni obračun dogodio se oko 19 sati u zagrebačkom Vukomercu. Navodno se radi o sukobu dvije romske obitelji. Ispaljeno je oko 30 metaka i pogođeno sedam automobila. 

'Osjećam se suodgovorna ovom zločinu' 

Ogorčeni roditelji i stanovnici Vukomereca javljaju se i na društvenim mrežama i izražavaju svoje nezadovoljstvo situacijom. 

Jedna je majka tako na svom Facebook profilu postavila status, odnosno pismo gradonačelniku Bandiću. Njezinu objavu prenosimo u cjelosti. 

Poštovani g. Bandić i članovi ureda,

Upravo čitam da ste posjetili moj kvart. Jako mi je žao što nisam imala priliku vidjeti Vas i ispričati Vam kako sam provela večer.

Pa dopustite mi ukratko. Šetamo se muž i ja s našim 9 mjesečnim sinom po kvartu kada nas prvi put umalo pregazi automobil vozeći barem 70km/h u školskoj zoni. Maknemo se mi i pričekamo kada prolazi drugi vozeći 100km/h istim ti zavojem. Tu je već Božja ruka nekoliko puta intervenirala i spasila 4 (ne uključujući nas) osobe da završe pod kotačima tih automobila. Vidno pod šokom jer su u to vrijeme igralište i parkić bili puni djece okrenemo se u suprotnom smjeru i nazovemo policiju. Tijekom razgovora odjeknu pucnji. Ne 1, 30. Škola puna, igralište puno, parkić pun, terasa kafića pokraj kojeg smo stali puna. Dalje znate.

Ne očekujem od Vas da rješavate zločine - zato je policija tu, ali svejedno me nešto muči. Osjećam se suodgovorna ovom zločinu. Koriste li se sredstva od naših plaća (poreza i prireza) za financiranje ovih pojedinaca? Rade li oni pošteno - plaćaju taj isti spomenuti porez i prirez, zdravstveno, mirovinsko. Znate ono ... načela uzajamnosti, solidarnosti i jednakosti. Jesmo li samo mi solidarni, a ti pojedinci jednaki. Jer ja se večeras ne osjećam jednaka, večeras se osjećam poražena. Gospodin na onoj terasi pokraj koje smo stali je upucan. A metak smo mu kupili svi mi. Večer je predobro prošla kako je moglo biti.

Učili su me moji i tako ću učiti i ja svoje, a to je uvijek imati prijedlog rješenja:
“Uvjet za sve povlastice (a prvenstveno ovdje mislim socijalne naknade, gradski stanovi) MORA biti nekažnjavanje.”

Stojim Vam na raspolaganju za sve dodatne detalje. Želim Vam laku noć.

S poštovanjem porezni i prirezni obveznik,

POŠALJITE I VI MAIL! DIGNITE TELEFON! OKUPIMO SE I RECIMO DA TO NIJE U REDU!

Djeca danas ne idu u školu, ali je vrijeme za odrasle.

'Situacija je krajnje ozbiljna!' 

Druga stanovnica objavila je kako se meci i dalje nalaze na cesti. 

Jutrosnja situacija ispred skole... Ogorceni i ljutiti roditelji. Tek pokoje djete...Napeta situacija, metci se jos nalaze po cesti. Policija je jos tu..Situacija je krajnje OZBILJNA! 
MOLIM sve roditelje, bake i djedove, stanovnike Trnave i Vukomerca pa i sire, DOĐITE DANAS u 17:15 ispred OŠ Vukomerec na mirni prosvjed za sigurnost nase djece!Treba reci STOP teroru, nasilju i krađama!
PROBUDIMO SE!! 
Tri minute do zvona i izlaska djece iz skole se dogadjao uzas! Samo tri min je djelilo od toga da danas nemamo 20ak bijelih lijesova u skolskom dvoristu!!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca