Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nakon škole nije htio kući, već je otišao u šumu i izgubio se...'

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dječak je dobro postupio kada se zaustavio i sklonio na relativno sigurno mjesto jer je time omogućio da bude pronađen prije nego bude ozbiljno pothlađen, rekao je tajnik HGSS-a Karlovac

U šumi kod Karlovca pronađen je osmaš iz Barilovića koji se nakon nastave nije uputio kući nego u šumu gdje se izgubio u četvrtak navečer, a pronašli su ga pripadnici karlovačkog HGSS-a i spasili od većeg pothlađivanja pa je u petak već bio dobro i na nastavi.

Tajnik karlovačkog HGSS-a Josip Granić rekao je Hini da je dječak dobro postupio kada se zaustavio i sklonio na relativno sigurno mjesto jer je time omogućio da bude pronađen prije nego bude ozbiljno pothlađen.

TRAŽILO GA 60 LJUDI Pronašli nestalog dječaka (14) kod Karlovca: 'Živ je i zdrav...'

- Kretanje je u redu, ali u krugu od dvadesetak metara, a ne stotinama metara bez cilja - rekao je Granić te izrazio zadovoljstvo što je dječak pronađen zdrav, bez ozljeda, uz manje ogrebotine što je ustanovio najprije medicinar HGSS-a a onda i tim hitne pomoći.

Prema priopćenju Centra 112 u četvrtak je na području Barilovačkog Leskovca, Banjskog Sela i Carevog Sela, policija oko 17 sati pokrenula potragu za 14 godišnjim dječakom koji je zadnji puta viđen oko 15 sati kod Barilovačkog Leskovca. Dječaka su pronašli pripadnici karlovačkog HGSS-a oko 22,20 sati u Carevom Selu na balama sijena. U akciji traganja sudjelovalo je 20 članova HGSS Karlovac sa psom, 15 vatrogasaca, 9 lovaca i 14 djelatnika policije. Dječaka su preuzeli roditelji u 23.30 sati.

Ravnateljica škole: Ili je riječ o buntu, ili je izbio dublji problem...

Unatoč tom događaju, učenik je danas u školi, a ravnateljica Vesna Car rekla je da je škola na vrijeme ustanovila da učenik nije želio nakon škole otići kući, da je otišao u šumu i da se potom izgubio, a sada, kaže, treba vidjeti radi li se o kratkotrajnom buntu ili je s tim događajem na površinu izbio dublji problem.

Komentari (33)
  • Tak sam se i ja jednom zgubil kad sam isal iz skole.. stari mi je dal čuturicu kad idem pješke doma po hladnoći da si povučem malo njegove domace brlje.. taj dan sam jos na velikom odmoru stresal cijelu čuturu i onda se zgubil u šumi kraj kuće, stari me isal tražit pa je pijan pal u kanal i polomil se, na kraju smo svi skupa njega trazili

    1. 12. 2017,   16:05
  • ili ima problema sa školskim kolegama

    1. 12. 2017,   19:27
  • Partizan

    1. 12. 2017,   15:59