Obavijesti

News

Komentari 269

'Urlali su, zavrtali mi ruku, u mom srcu Vladimira je umrla'

'Urlali su, zavrtali mi ruku,  u mom srcu Vladimira je umrla'
5

Ona sama sastavlja izborne liste, daje naloge za trošenje novca, a zabranila je bilo koje članu da javno istupa u medijima bez njenog odobrenja, kaže Bunjac

VIDEO

Suspendirani član Živog zida Branimir Bunjac progovorio je danas ispred Sabora o problemima u stranci. Kaže kako je cijela stranka postala vlasništvo supruge Ivana Vilibora Sinčića Vladimire Palfi koja o svemu odlučuje i bez čijeg odobrenja ništa nije moguće provesti.

- Osnovni problem proizlazi iz toga što je u posljednje vrijeme Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a ta osoba se zove Vladimira Palfi koja u Živom zidu doslovce odlučuje o svemu i to neograničeno i samovoljno. Ona sama sastavlja izborne liste, daje naloge za trošenje novca, a zabranila je bilo kojem članu javno istupanje u medijima bez njenog odobrenja. Zabranila je i bilo kakve unutarstranačke izbore. Svatko tko se usudi suprotstaviti njenoj samovolji, odmah dolazi na listu za odstrel, kaže Bunjac.

Bunjac dodaje i kako je pod pritiskom svoje supruge Sinčić odustao od vođenja stranke i sve prepustio njoj:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On danas u Živom zidu ne odlučuje ni o čemu.

Pokretanje videa...

00:36

Naveo je kako je upravo Palfi odlučila da će njezin bliski prijatelj Tihomir Lukanić ići u Europski parlament, a da bi do toga došli svi koji su ga mogli prestići morali su biti maknuti. Naveo je da su to prvenstveno bili Ivan Pernar, ali i on, ali da to nije mogao dopustiti. Bunjac je navodi kako mu je Palfi zbog toga spočitnula da je foteljaš i rekla da na njega više ne računa u Živom zidu. Nakon takvih grubih riječi, nastavlja Bunjac, predao sam ostavku u Saboru i otišao kući. No dok je pakirao stvari, priča, dotrčala je Palfi i preklinjala ga da to ne čini zbog svega što stranka predstavlja u javnosti, a kaže da je i vikala da ga voli. 

- Učinio sam tu žrtvu i ispao magarac. Tada počinje druga etapa moje marginalizacije - navodi Bunjac i tako pojasnio situaciju od prije nekoliko mjeseci kada je u javnost dospjela informacija da je dao ostavku na saborski mandat. 

'Pernara izrezali na fotografijama'

Bunjac je ispričao da se tijekom kampanje prijetilo otkazima svima koji bi promovirali njega ili Pernara, kojeg su čak i izrezali na fotografijama, a njega se micalo s pressica posljednja dva mjeseca. Iako su on i Pernar sastavili svoje prijedloge kandidata za Europski parlament, Bunjac kaže da su ti prijedlozi bačeni u smeće, a na listi su se našli potpuni anonimci koji su predstavljeni kao stručnjaci, a sve sa zadatkom da nitko ne ugrozi poziciju "miljenika gospođe Palfi koji je pod svaku cijenu morao ući u Europski parlament". Bunjac napominje da je jedino Sinčić stavljen na posljednje mjesto da povuče preferencijalne glasove.

- Znao sam da slijedi katastrofa i jedino što mi je tada palo na pamet bilo je da moramo provesti referendumsku inicijativu kako bi prešli prag, jer nam je lista nekvalitetna, šuplja, nezanimljiva i tu se Sinčić složio sa mnom i krenuli smo u referendumsku kampanju - priča Bunjac. 

Iako su iz Živog zida išle informacije da imaju 45000 volontera, ispostavilo se, kaže, da nemaju deset volontera koji bi skupljali potpise za referendum. Otkrio je da je stranka dignula kredit od 500.000 kuna za reklame mainstream medijima, a da dok volonterima nisu dali ni za sendviče ni sokove niti osigurati dovoljan broj štandova.

- Notorna je laž bila objava Lukanića i njegovog posilnog da je referendumska inicijativa skupila dovoljno potpisa. Ljudi koji su doveli Živi zid na rub ponora, koji su skrojili listu prema nepotizmu, koji nisu skupili referendumske potpise tražili su da ja podnesem ostavku i da Lukanić ode u Europski parlament i da bude nagrađen za to što je učinio - kazao je Bunjac. 

Zagreb: Branimir Bunjac obratio se medijima i komentirao stanje u ŽĆivom zidu

'Ona je umrla u mom srcu'

Napomenuo je da je jedina lista za Europski parlament, čiji nositelj nije dobio deset posto, bila je lista Živog zida kojoj je na čelu bio Tihomir Lukanić. Bunjac je rezultat Živog zida na izborima nazvao debaklom.

- Na krajnje ponižavajući način sam se trebao povući da bi se nagradili ljudima koji nisu autentični živozidaši nego su ovdje zbog novca i fotelja. na to ni na koji način nisam mogao pristati. Onda su oni krenuli s ucjenama, pritiscima, prijetnjama - ustvrdio je suspendirati živozidaš. 

Potom se osvrnuo na sastanak rijekom kojeg je snimljen video koji je izašao u javnost, a na kojem je vidljivo da su se Bunjac i 
Dominik Vuletić gotovo potukli. Bunjac kaže da je sastanak bio kod Vuletića, a kad je došao Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav, da Sinčić mora ići u Europski parlament. 

- Njezini ljudi, koji su u stranci na plaći, urlali su na mene, psovali mi sve po spisku, nasrtali i praktički me prebili, zavrnuli su mi ruku i tražili da potpišem neki ugovor prema kojem dajem ostavku i predajem mandat Lukaniću i Vuletiću. Ugovor sam poderao, rekao neće vam proći. Ustao sam i krenuo van no nisam znao da sam sudjelovao u klasičnoj udbaškoj sačekuši - kazao je. 

Kasnije je saznao da su cijeli sastanak snimali.  

- U maniri Mao Ce- Tunga su izrezali deset sekundi gdje sam došao do Vuletića i pokazao da ga se ne bojim - kazao je.  Bunjac vjeruje da je video snimio Denis Martinić, a po vjerojatno po nalogu Palfi.

- Tog trenutka Vladimira Palfi je umrla u mom srcu. To je točka nakon koje više nema povratka - rekao je emotivno Bunjac 

'Rješenje su izbori'

- Rješenje za situaciju u Živom zidu je davanje svih mandata članova Glavnog odbora na raspolaganje,  raspisivanje unutarstranačkih izbora i biranje predsjedničkog kandidata po sistemu direktne demokracije na osnovi ideja i programa koji je stvorio Ivan Pernar.

Zagreb: Branimir Bunjac obratio se medijima i komentirao stanje u ŽĆivom zidu

'Bit ću i dalje u stranci jer sam odgovoran'

Na pitanje je li i dalje spreman biti u stranci sa Sinčićem i Palfi:

- Imam odgovornost prema članstvu, biračima, javnosti.  Ja ostajem po želji članstva koje traži unutarstranačke izbore. Ne budu li uskoro raspisani, u toj stranci nema mjesta za većinu članova. 

Zbog čega tek danas progovarate o tome što radi Palfi?

- Zato što želim riješiti probleme u stranci. Posebno nakon jučerašnje snimke prisiljen sam odgovoriti.

Komentirao je prozivke Sinčića da on i Pernar ucjenjuju stranku:

- S čime ga mogu ucjenjivati? Ja nemam mandat za Europski parlament. O tome tko će ići u EP u stranci nije postojao dogovor, Kod nas postoji volja samo jedne osobe. 

'Nisam agresivan, oteli su mi mobitel, burno sam reagirao...'

Hoćete li osnovati novu stranku s Pernarom?

- Ja Pernara cijenim. O tome hoćemo li osnivati novu stranku prerano je govoriti, mi smo članovi Živoga zida.

Komentirajuću prozivke Sinčića da je agresivac, Bunjac je odgovorio kako nije agresivan:

- Na snimci sam Vuletiću rekao da neće ići u EP. Nemam problema s kontrolom bijesa, bila je to specifična situacija. Oteli su mi mobitel iz ruke, ja sam reagirao kako bi svaki čovjek reagirao. 

Zagreb: Branimir Bunjac obratio se medijima i komentirao stanje u ŽĆivom zidu

Pernar: Odrezali su snimku da Bunjac ispadne baba roga

Novinarima se obratio i Ivan Pernar koji je cijelo vrijeme stajao kraj Bunjca. Izrazio je sumnju u skore izbore unutar stranke:

- Sumnjam da će organizirati unutarstranačke izbore za tri mjeseca. Pitam se, poslije svega ovoga, ne znam koliko bi glasova mogla dobiti Vladimira Palfi. Kolega Bunjac je dobar zastupnik, bila mi je čast s njim raditi, stajao uz mene. Na jučerašnjoj snimci odrezali su prvi dio, maknuli kontekst i ostavili onaj dio gdje on ispada baba roga. Nakon što su objavili snimku, rekao sam da u tome neću više sudjelovati. Najmoralnija stvar koju bi mogla napraviti Palfi je njena ostavka. Ja sam s tom ženom krenuo u političku borbu, spreman sam je s njom i završiti, kaže Pernar i dodaje:

- Usprkos svemu, ja želim ostati u Živom zidu i to pokazuje moju veličinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji