Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon što je tata spasio jednu, sad operirali i drugu blizanku

None Foto: Liver Transplants for our Vietnamese Twin Girls/Facebook 3

Kanađanin Michael Wagner otac blizanki koje su on i žena posvojili u Vijetnamu morao je birati kojoj će curici donirati jetru. Sada su spašene obje blizanke

Nakon što je tata uspio spasiti jednu blizanku, javio se anonimni donor koji je i drugoj blizanki spasio život. 

Podsjetimo, Kanađanin Michael Wagner otac blizanki koje su on i supruga posvojili u Vijetnamu morao je birati kojoj će curici donirati jetru. Prema preporuci liječnika jetru je, koja se može donirati samo jednom, donirao kćeri Phuoc (3) jer je njezino stanje bilo puno teže. Nakon što je u medije izašla njihova priča, javio se veliki broj potencijalnih donatora. 

Sestrica Binh operirana je u ožujku i još se oporavlja, piše ABCNews. Njezino stanje se za razliku od sestrinog zakompliciralo, pa je dulje ostala u bolnici. Michael i njegova supruga Johanne neizmjerno su zahvalni donoru i nadaju se da će uskoro obitelj opet biti na okupu. 

Curice posvojili u vijetnamskom sirotištu

Michael i Johanne nisu mogli okrenuti leđa djevojčicama koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu. Curice su bile u lošem fizičkom stanju te ih nisu imali srca ostaviti. Poveli su ih u Kanadu u svoju obitelj. Binh i Phuoc imale su tada godinu i pol dana. Njihova obiteljska sreća nije dugo potrajala jer samo godinu i pol kasnije liječnici su dijagnosticirali da blizanke boluju od genetskog poremećaja, Alagille sindroma, koji zahvaća jetru, srce, bubrege i ostale organe. Objema im je počela otkazivati jetra, zbog čega im je transplantacija bila nužno potrebna. Obitelj Wagner ima još petero djece starije od blizanki. 

Komentari (19)
  • Djeco,sretni ste jer su vas posvojili pravi ljudi,želim vam brz oporavak i sretan život.Roditeljima također.

    22. 4. 2015,   19:32
  • Idućih pedeset godina neće biti važno koji auto vozite, u kakvoj kući živite, koliko novaca imate u banci ili kakvu odjeću nosite. No svijet može biti bar malo bolji jer ste odigrali važnu ulogu u životu djeteta - nepoznati autor....Ovim roditeljima kapa do poda i želim puno sreće i zdravlja cijeloj obitelji !!

    22. 4. 2015,   19:21
  • Baš mi je drago da su obadvije spašene, veliko hvala donatorima i liječnicima. Želim dobro zdravlje i sreću u životu.

    22. 4. 2015,   20:09