Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon svađe sa curom, skočio s trajekta u more i plivao kući

None Foto: Filip Brala/PIXSELL

Zadranin (43) je u ponedjeljak skočio s trajekta u more pri isplovljavanju za Preko, otplivao do obale i odšetao kući. Navodno je svemu prethodila svađa s djevojkom...

Jadrolinijin brod 'Dora' taman kad je u ponedjeljak oko 21 sat isplovljavao iz Zadra za Preko, s njega je u more skočio muškarac. Brod se na trenutak i zaustavio, no muškarac je nastavio plivati do druge strane uvale Jazine. Navodno je nakon izlaska iz mora otišao u smjeru Maraska parka.

U zadarskoj policiji o tom događaju nisu mogli ništa reći, a kako se priča po gradu mladićevu skoku u more prethodila je svađa s djevojkom.

Navodno je bila alarmirana i Lučka kapetanija.

Kako piše zadarski.hr, u more je skočio Zadranin S.G. (43), a razlog je uistinu bila ljubavna svađa. On je, pri isplovljavanju trajekta skočio u more i otišao kući plivajući. Nije poznato zašto su se posvađali, no trajekt je odmah nakon njegovog skoka skoka u more zaustavljen.
 
- Muškarca smo uspjeli osvijetliti i vidjeli ga kako izlazi iz mora i odlazi - kazao je za zadarski.hr Alen Rukavina, kapetan iz zadarske Lučke kapetanije. O incidentu su odmah obavijestili MUP preko broja 192 i dali identitet muškarca budući da je na trajektu bila njegova djevojka.

Nije poznato hoće li muškarac biti kažnjen zbog ovoga, jer ne postoji zakonska regulativa koja bi takvo što sankcionirala.
 
- To nije pomorski prekršaj već luđački čin osobe koja je ugrozila svoj život i dovela plovidbu u opasnost. Mi smo o tome obavijestili policiju i smatramo da je taj čin općeopasne radnje u nadležnosti policije - kazao je Rukavina. No, policija smatra da je ovakav potez u nadležnosti Pomorskog zakonika.

Komentari (60)
  • Dobro mu je digla tlak

    14. 9. 2016,   13:35
  • Hahahaha, klasa ostaje klasa, vecina rvatina bi izbombardirali zenu ("mirni I tihi susjedi") . Bravo legend, bolje kuci na pivo nego da ti kokos zanovjeta,a tek je poceo tjedan.

    14. 9. 2016,   13:54
  • pravi dzentlmen! a neki drugi bi u bijesu vjerovatno curu bacio u more :-)

    14. 9. 2016,   13:50