Obavijesti

News

Komentari 72

Nakupovali bespotrebna vozila, a nama dižu cijene parkinga

Nakupovali bespotrebna vozila, a nama dižu cijene parkinga
1

Iz Nezavisnog sindikata radnika Zagrebparkinga tvrde da je na tri nova vozila potrošeno više od 2,5 milijuna kuna, i to navodno bez javnog natječaja. Da stvar bude gora, vozila su neupotrebljiva

VIDEO

Unatoč milijunskoj dobiti Zagrebparkinga, od kolovoza bi Zagrepčani trebali plaćati i dvostruko više cijene parkinga u prvoj zoni, a poskupljuju i druga zona te parkiranje u garažama.

Istodobno dok dižu cijene, uprava se razbacuje novcem te kupuje potpuno nefunkcionalna i nepotrebna vozila, upozoravaju sindikati. Darko Kleinberger iz Nezavisnog sindikata radnika Zagrebparkinga upozorava da je na tri vozila s PDV-om potrošeno više od 2,5 mil. kuna, i to navodno bez javnog natječaja. Voditeljica tvrtke Ana Preost kupila je kamion s ralicom i posipačem te dva tzv. mini pauka.

Radnici dobivaju opomene

- Kamion stoji većinu godine i koristan je samo za čišćenje parkirališta kad padne snijeg nekoliko dana u godini. Ne mogu ga koristiti serviseri za odlazak na teren, a i naša servis-služba ga je odbila primiti. Zato stoji na parkingu – kaže nam Kleinberger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još je čudnija situacija s “mini paucima”, koji su stigli ove godine. Oni bi trebali biti podobni za manje ulice u kojima pauk ne može ući, ali su se pokazali nefunkcionalnima. Kleinberger ističe da su to u biti vozila vučne službe i na njih se ne mogu podići klasični automobili.

- A za vuču automobila vam treba posebna vozačka kategorija. Također, ne smijete po zakonu vući vozilo ako ono nije označeno, s upaljena četiri žmigavca. Sve to mi ne možemo za razliku od vučne službe koju zove vlasnik. Inače bi kršili zakon. Zato su i ta vozila bespotrebna i nefunkcionalna – objašnjava Kleinberger.

Neki radnici koji odbijaju vući vozila jer nemaju potrebnu kategoriju u vozačkoj dozvoli su čak dobili i opomene. Nadređeni su im naredili da preventivno, iako ne žele vući vozila, voze po ulicama kako bi građani vidjeli vozilo iako ono ne može premještati vozila.

- Razbacujemo se novcem - kaže predstavnik sindikata.

Iako prihodi rastu, Bandić svejedno diže cijene parkinga

Vozila su kupljena od tvrtke Benussi koja zastupa Iveco kao proizvođača sličnih specijalnih vozila.

Zagrebparking je lani ostvario 35 milijuna kuna dobiti, a od parkiranja su naplatili 143 milijuna kuna. I dobit i prihodi su rasli, ali gradonačelnik je opet od kolovoza odlučio podići cijene Zagrepčanima. I to bez pravog obrazloženja, osim da želi rasteretiti centar grada od parkiranja.

Ranijih godina je spuštao cijene pred izbore. Iz Zagrebparkinga su vrlo šturo odgovorili da će se kamion koristiti u redovitim zadaćama održavanja svaki put nakon prestanka zimske pripravnosti. Za dva “mini pauka” su poručili da su kupljeni putem natječaja, prošli su sva atestiranja i “ne postoji zakonska zapreka za njihovo korištenje” koje određuje Služba za premještanje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu