Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naletio na pješaka u Karlovcu: Bio je pod utjecajem alkohola

Vozač (28) bio je pod utjecajem alkohola kada je u petak ujutro oko 3.20 u karlovačkom predgrađu Donjem Mekušju naletio na muškarca (42) koji je poginuo na mjestu nesreće

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu Dubravko Skolan rekao je Hini da kriminalističko istraživanje provodi policija, da je vođenje postupka preuzelo Županijsko državno odvjetništvo jer je Općinsko državno odvjetništvo na očevidu utvrdio "da je vozač bio alkoholiziran" te da je u karlovačkoj je bolnici i zbog nesreće je u teškom psihičkom stanju.

Na pitanje novinara je li točna tvrdnja očevidaca da je poginuli muškarac ležao na cesti Skolan je odgovorio kako "uz pijetet prema pokojnom, ali i iz poštovanja prema osobi za koju postoji sumnja na odgovornost, mogu reći da to što pješak eventualno leži na cesti ne znači da ga smiješ pregaziti. U daljnjem postupku utvrđivat će se je li pješak mogao biti viđen, kojom je brzinom vozio automobil, ali u naseljenom mjestu treba uvijek paziti".

Davor Puklavec/PIXSELL TRAGEDIJA TIJEKOM NOĆI Nesreća u Karlovcu: U naletu automobila poginuo je pješak

Istaknuo je kako da će od relevantnih pokazatelja ovisiti hoće li se pokrenuti kazneni postupka protiv vozača ili će se obustaviti postupak ako se, dodao je, utvrdi da vozač nije odgovoran za smrt pješaka.

S tim u vezi, objasnio je da će se vještačenjem na vozilu pokazati je li vozač automobilom žrtvu pregazio ili je došlo do udara pješaka koji je hodao, na kojoj udaljenosti od ruba kolnika i kojom brzinom je pješak hodao, a pri tome će biti važno utvrditi je li pješak mogao biti uočen, odnosno kakva je bila osvijetljenost i vidljivost.

Skolan je spomenuo i sličan slučaj za koji odgovara pjevač Toni Cetinski rekavši kako je "Cetinski vozio brzinom od osam kilometara na sat, nije mogao znati da iza ugla netko leži na cesti, a svejedno odgovara za to, ali sigurno ne tako da je, primjerice, vozio, osamdeset kilometara na sat“. (tob) 

Komentari (13)
  • Dubravko Skolan kaže "Cetinski vozio brzinom od osam kilometara na sat, nije mogao znati da iza ugla netko leži na cesti, a svejedno odgovara za to, ali sigurno ne tako da je, primjerice, vozio, osamdeset kilometara na sat“. Da li to nas gospodin Dubravko zajebava?

    16. 8. 2019,   15:52
  • Odma zatvor bez ikakvog odgađanja 3mj i zabrana upravljanja 2god.ok mozda malo blaza ali odma u buksu bez ikakvog pomilovanja ako ne bude tako onda je opet zakon za k...c dosta je tih pijandura po cesti

    16. 8. 2019,   15:27
  • ceste i infrastruktura su krivi, kako u zg se to ne dešava? mislite da tamo nema napitih vozača, ali zato su im ceste i osvjetljene i imaju po 2 trake u svakom smjeru, bez udubljenih šahti, bez rupa u asfaltu, bez grba..., a u ostatku države, su ceste gore nego u albaniji, jedino di je gore je u srbij, bosni, makedoniji. triba rješit ceste i infrastrukturu, a pijanaca će uvik bit, to je nažalost neizbježno, ali bar sa puno manjim posljedicama po nevine ljude koji gube glave zato šta se ne stavljaju kamere na semaforima, sanira se dotrajali asfalt, pošiša visoke živice i trava sa sporednih puteva koji se uključuju na glavnu cestu, itd, itd. za to nema novacaje uvik izgovor! a to bi triba bit prijoritet svake ozbiljne države, ali kako svi uhljebi da napune džepove?

    16. 8. 2019,   16:52