Obavijesti

News

Komentari 26

Namučili bi i Odred za čistoću: Smeće iz stana iznose tri dana

Namučili bi i Odred za čistoću: Smeće iz stana iznose tri dana
9

Susjedi Kate i Mate D. godinama se žale na nesnosni smard koji dopire iz stana njihovih susjeda. Od količine skupljenog otpada komunalci su jedva uspjeli ući

VIDEO

Mate i Kata D. već sedam godina žive u stanu punom smeća u splitskom naselju Pazdigrad. Mate i Kata su socijalni slučajevi i grad Split dao im je 2004. godine stan na korištenje. Tada potpuno uređen stan u lijepoj zgradi danas je u očajnom stanju. 

Naime, Mate i Kata svakodnevno skupljaju smeće po kontejnerima i donose ga u stan. Iz stana već godinama prodire nepodnošljiv smrad, a susjedi su se već nekoliko puta žalili komunalnim službama, pa čak pozivali i policiju, no sve je bilo bezuspješno.

Smradu je došao kraju kad su komunalci napokon prodrli u stan supružnika jer je njihovom najbližem susjedu u stan počela prodirati voda iz njihovog stana.

- Ma to je strašno, taj smrad traje već godinama. Nitko u zgradi ne može živjeti od smrada, nadam se da će se sad situacija riješiti - rekao nam je stanar zgrade.

Djelatnici RETO centra izbacuju smeće iz stana već tri dana, a ukupno su nakupili dva velika kamiona i dva "tamića".

Ušli smo u stan prije punjenja trećeg "tamića" i uvjerili se u istinitost susjedovih priča. 

Veliki dio stana ispražnjen je od smeća, ali je smrad i dalje toliko nepodnošljiv zato štićenici RETO centra nose zaštitne maske dok iznose smeće. Pokazali su nam spavaću sobu i rekli kako je tako više manje izgledao i cijeli stan kad su ušli u njega. Madraci, vreće, odjeća, obuća, sve jedno na drugom u visini od oko 2 metra. U sobu se zapravo zbog tih stvari ni ne može ući.

Razmjeri katastrofe najočitiji su ipak u dnevnom boravku nakon što su smeće izbacili van. Zidovi su potpuno crni, bube šetaju po podu, sve utičnice i prekidači su razbijeni, a ostaci hrane vise po žaruljama koje na žicama vise sa stropa.

Da sve bude teže za čistače, stan ima i podrumsku prostoriju. Štićenici su uskoro iz nje počeli izbacivati vreće s hranom, koja tamo sigurno stoji godinama. Susjedi su nam rekli kako i Mate i Kata imaju psihičkih problema i kako bi socijalne službe morale nekako riješiti taj problem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"